De temperatuur op 19 juni 1922 lag tussen 7,0 °C en 17,7 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 juni » Oprichting van de Oostenrijkse voetbalclub SV Mattersburg.
24 juli » Palestina wordt formeel een Brits mandaatgebied.
12 september » Opening van het Stade Marcel Picot in de Franse stad Tomblaine.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
22 oktober » Het Braziliaans voetbalelftal wint voor de tweede keer de Copa América door in de finale met 3-0 te winnen van titelhouder Paraguay.
16 december » Gabriel Narutowicz, de eerste president van Polen, wordt vermoord.
Trouwdag 27 maart 1947
De temperatuur op 27 maart 1947 lag tussen 3,0 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 3,7 uur zonneschijn (29%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
15 april » Oprichting van de Radio Nederland Wereldomroep.
28 april » Thor Heyerdahl begint vanuit Peru aan zijn reis aan boord van een balsavlot, de Kon Tiki.
5 juni » Amerikaans minister van buitenlandse zaken George Marshall lanceert een plan voor massale economische steun voor het ontredderde Europa, het zogenaamde Marshallplan.
7 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Huachipato.
26 juli » Benoeming van Antonius Hanssen tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Roermond in Nederland.
7 oktober » Bisschopswijding van Antonius Hanssen, bisschop-coadjutor van Roermond.
Dag van overlijden 11 april 2003
De temperatuur op 11 april 2003 lag tussen -1.8 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 4,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.6 uur. Er was 7,2 uur zonneschijn (53%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
26 januari » Zwemmer Pieter van den Hoogenband scherpt in Berlijn zijn eigen Europese record op de 200 meter vrije slag kortebaan (25 meter) aan tot 1.42,45.
20 maart » Begin van de Irakoorlog.
29 mei » Amsterdam wint op Hemelvaartsdag de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse door Oranje Zwart met 3-2 te verslaan in de tweede wedstrijd uit de finale van de play-offs.
27 juli » Het Mexicaans voetbalelftal wint de zevende editie van de CONCACAF Gold Cup door in de finale Brazilië met 1-0 (golden goal) te verslaan.
1 oktober » De Universiteit Antwerpen wordt opgericht, als fusie tussen de drie bestaande Antwerpse universiteiten (Ufsia, UIA en RUCA) en wordt zo de op twee na grootste universiteit van Vlaanderen.
10 december » De Nederlandse oud-premier Wim Kok ontvangt van de universiteit van Münster (faculteit der filosofie) een eredoctoraat vanwege zijn verdiensten voor de Nederlands-Duitse betrekkingen, en voor het aanzien van Nederland in het buitenland.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Derk Sherren, "Sherren Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/sherren-family-tree/I210123765117.php : benaderd 2 mei 2025), "Jean "Toppy" (Jean "Toppy") Hammond (1922-2003)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.