De temperatuur op 4 november 1919 lag tussen -1.3 °C en 2,3 °C en was gemiddeld 1,0 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 januari » Ierse Onafhankelijkheidsverklaring wordt aangenomen door het parlement van de Ierse Republiek.
15 juni » John Alcock en Arthur Whitton-Brown vliegen non-stop van Newfoundland over de Atlantische Oceaan naar Ierland.
13 oktober » Tijdens de Convention portant réglementation de la Navigation Aérienne in Parijs wordt vastgelegd dat Nederland de nationaliteitsletter H (van Holland) voor luchtvaartuigradiostations zou gaan voeren.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
20 oktober » Oprichting van de Roemeense voetbalclub Ceahlăul Piatra Neamț.
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Trouwdag 20 oktober 1945
De temperatuur op 20 oktober 1945 lag tussen 4,5 °C en 17,5 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was 7,4 uur zonneschijn (71%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
13 februari » Een bombardement door de geallieerden verwoest de Duitse stad Dresden.
24 februari » De Egyptisch premier Ahmed Maher Pasha wordt vermoord in het parlement.
26 februari » De Belgische wielerkoers de Omloop wordt voor de eerste keer verreden. Traditioneel het begin van het wielerseizoen.
9 maart » De Japanners bezetten Vietnam.
8 augustus » De Sovjet-Unie verklaart de oorlog aan Japan.
17 augustus » Onafhankelijkheid Nederlands-Indië
Dag van overlijden 16 juli 1997
De temperatuur op 16 juli 1997 lag tussen 14,9 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 17,7 °C. Er was 2,2 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Er was 1,5 uur zonneschijn (9%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
21 januari » De politie in Amsterdam arresteert bij tien invallen in de stad dertien mensen wegens handel in verdovende middelen.
21 januari » Ivo van Hove wordt benoemd tot leider van het Holland Festival. Hij volgt directeur Jan van Vlijmen op.
22 januari » President Boris Jeltsin van Rusland verschijnt onverwacht weer in het Kremlin, vlak voordat het parlement aan een debat zou beginnen over een voorstel om hem af te zetten vanwege zijn slechte gezondheid.
23 januari » Bij de verkoop van de voetbalrechten ontstaat een conflict tussen de KNVB en abonneezender Filmnet.
23 juni » Een groot deel van Midden-Nederland wordt getroffen door een stroomuitval. Het treinverkeer rondom Utrecht ligt hierdoor uren stil.
24 oktober » Justitie doet samen met de FIOD en de ECD invallen bij de Effectenbeurs, banken en enkele commissionairs. Mensen van naam en faam uit de financiële wereld worden gearresteerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robert Senzig, "Senzig Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/senzig-family-tree/I5879.php : benaderd 7 mei 2025), "Edna Bernice Larson (1919-1997)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.