3 februari » Het Koninklijk paleis in Brussel wordt totaal door brand verwoest.
31 oktober » Ondertekening van een berucht emigratiebevel waardoor ongeveer 20.000 protestantse inwoners het land Salzburg moesten verlaten.
Trouwdag 27 januari 1755
De temperatuur op 27 januari 1755 lag rond de -0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: geheel betrokken. Bron: KNMI
1 november » Zware aardbeving te Lissabon (8,7 op de schaal van Richter) en een bijkomende vloedgolf: 70.000 doden.
Dag van overlijden 26 september 1792
De temperatuur op 26 september 1792 lag rond de 9,0 °C. Er was 44 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
25 april » De Marseillaise, het Franse volkslied wordt gecomponeerd.
10 augustus » Bestorming van de Tuilerieën, de woning van koning Lodewijk XVI in Parijs wordt bestormd door een woedende menigte. Het zou resulteren in de bloedigste dag van de Franse Revolutie en was de opmaat voor de Septembermoorden.
6 november » Tijdens de Eerste Coalitieoorlog vindt de Slag bij Jemappes plaats.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Robert Senzig, "Senzig Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/senzig-family-tree/I1424.php : benaderd 6 mei 2025), "Maria Elisabetha Wolff (1731-1792)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.