Gijsbert Wouter Bijleveld<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: 17 aug 1861 - Utrecht, Utrecht, Netherlands<br>Huwelijk: Echtgeno(o)t(e): Johanna Maria de Nas - 28 jan 1885 - Utrecht, Utrecht, Netherlands<br>Overlijden: 18 mrt 1951 - Utrecht, Netherlands<br>Ouders: Gijsbert Wouter Bijleveld, Elsje Bijleveld (geboren de Goede)<br>Echtgenote: Johanna Maria Bijleveld (geboren de Nas)<br>Kinderen: Gijsberta Wilson (geboren Bijleveld), Adriana Petronella Ubels (geboren Bijleveld)<br>Broers/zusters: Hendrika Cornelia Bijleveld, Geertruida Cornelia Krijnders (geboren Bijleveld), Johannes Albertus Bijleveld
De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).
De temperatuur op 17 augustus 1861 lag rond de 20,1 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 81%. Bron: KNMI
Van 23 februari 1860 tot 14 maart 1861 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Van Heemstra met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. S. baron Van Heemstra (liberaal).
Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
29 januari » Kansas ratificeert de Grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt toe tot de Unie als 34e staat.
4 maart » Abraham Lincoln wordt beëdigd als 16e president van de Verenigde Staten
12 april » Aanval op Fort Sumter, de eerste slag in de Amerikaanse Burgeroorlog.
7 mei » Tennessee treedt toe tot de Geconfedereerde Staten van Amerika.
10 juni » Slag bij Big Bethel tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is een van de eerste veldslagen dat resulteerde in een Zuidelijke overwinning.
30 september » De 3739 meter hoge Weißkugel, gelegen in Oostenrijk, wordt voor de eerste maal beklommen.
Dag van overlijden 18 maart 1951
De temperatuur op 18 maart 1951 lag tussen 6,6 °C en 11,7 °C en was gemiddeld 9,1 °C. Er was 1,9 mm neerslag gedurende 1,8 uur. Er was 3,3 uur zonneschijn (28%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
11 januari » Oprichting van de Rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Zuid-Afrika met vier aartsbisdommen en zestien bisdommen. Tot de kerkprovincies behoren ook Basutoland en Swaziland met elk een bisdom.
25 februari » Openingsceremonie van de eerste Pan-Amerikaanse Spelen, gehouden in Buenos Aires.
7 maart » In een moskee in Teheran wordt de minister-president van Perzië, Ali Razmara, vermoord door een lid van de fundamentalistische moslimorganisatie Fedayan I-Islam.
19 mei » Eerste vlucht van de fokker S.14 machtrainer.
20 juli » Een jonge moslim vermoordt in Jeruzalem koning Abdullah van Jordanië.
31 oktober » De eerste zebrapaden worden in Groot-Brittannië in gebruik genomen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Thomas S, "Schelvis Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schelvis-family-tree/I500138.php : benaderd 10 mei 2025), "Gijsbert Wouter Bijleveld (1861-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.