De temperatuur op 12 april 1918 lag tussen 6,7 °C en 10,7 °C en was gemiddeld 8,0 °C. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
24 mei » Amerikaanse troepen arriveren in Noord-Frankrijk.
17 juli » De Russische tsaar Nicolaas II en zijn gezin worden, na anderhalf jaar verbanning, op last van de nieuwe plaatselijke Sovjetleiders gefusilleerd in Jekaterinenburg.
28 oktober » Tsjecho-Slowakije wordt onafhankelijk van Oostenrijk-Hongarije.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
7 november » De laatste aan shellshock lijdende soldaat wordt geëxecuteerd wegens desertie.
9 november » Novemberrevolution, de Duitse keizer Wilhelm II treedt gedwongen af, einde van het Duitse Keizerrijk; zowel de Duitse Republiek als de Radenrepubliek worden uitgeroepen.
Trouwdag 23 november 1938
De temperatuur op 23 november 1938 lag tussen 1,6 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 7,5 °C. Er was 4,1 mm neerslag gedurende 3,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
17 februari » Juan Soldado wordt in Tijuana ter dood veroordeeld. Later zouden velen dit als onterecht beschouwen, en hij groeit uit tot een soort heilige.
12 maart » Oostenrijks nazileider Arthur Seyss-Inquart wordt benoemd tot nieuwe kanselier van Oostenrijk. Diens eerste daad is het versturen van een, tevoren opgesteld, telegram waarin hij Duitsland vraagt om het Duitse leger te zenden om vrede en veiligheid te brengen....en om bloedvergieten te voorkomen.
18 maart » Expropiación Petrolera: De Mexicaanse president Lázaro Cárdenas nationaliseert de olie-industrie.
6 april » Ontdekking van teflon door Roy Plunkett.
21 mei » Splitsing van het Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië in het Apostolisch Vicariaat Pontianak en de Apostolische Prefectuur Bandjarmasin.
30 oktober » Het hoorspel War of the Worlds van H.G. Wells, gemaakt door Orson Welles, wordt uitgezonden op de radio in Verenigde Staten; onder de luisteraars ontstaat paniek.
Dag van overlijden 23 januari 1984
De temperatuur op 23 januari 1984 lag tussen -8.8 °C en 2,1 °C en was gemiddeld -2.2 °C. Er was 10,4 mm neerslag gedurende 11,4 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
8 april » Elisa Waut wint de Rock Rally, een wedstrijd die georganiseerd wordt door het Vlaamse tijdschrift Humo.
11 mei » Acht tieners komen door een brand in de attractie Haunted Castle in het pretpark Six Flags Great Adventure om het leven.
13 mei » In Rijsel winnen de Nederlandse hockeysters de Europese titel door de Sovjet-Unie in de finale met 2-0 te verslaan.
23 mei » Verkiezing van Richard von Weizsäcker tot zesde bondspresident van West-Duitsland.
30 mei » In Rome wint Liverpool de Europacup 1 door in de finale thuisploeg AS Roma na strafschoppen te verslaan. Na afloop komt het tot ernstige rellen in de Italiaanse hoofdstad, waarbij 42 mensen gewond raken.
31 oktober » India: minister-president Indira Gandhi wordt vermoord door twee van haar lijfwachten.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282446802910.php : benaderd 30 april 2025), "Madeleine Elizabeth WAINSCOTT (1918-1984)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.