De temperatuur op 29 mei 1863 lag rond de 16,9 °C. De winddruk was 1.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 70%. Bron: KNMI
4 januari » James L. Plimpton maakt zijn nieuwe vervoermiddel wereldkundig: de rolschaats. Hij vraagt er meteen octrooi op aan.
30 maart » Prins Wilhelm Georg van Sleeswijk-Holstein-Sonderburg-Glücksburg wordt koning George I van Griekenland.
1 juli » Begin van de Slag bij Gettysburg in de Amerikaanse Burgeroorlog.
4 juli » In de Verenigde Staten geeft de belegerde stad Vicksburg zich over aan het leger van Ulysses S. Grant; tegelijkertijd begint Robert E. Lee aan zijn aftocht, na verslagen te zijn bij Gettysburg
14 oktober » Alfred Nobel verkrijgt octrooi op nitroglycerine.
4 november » Première van de opera Les Troyens à Carthage van Hector Berlioz in Parijs.
Doopdag 14 juni 1863
De temperatuur op 14 juni 1863 lag rond de 17,8 °C. De winddruk was 14 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 57%. Bron: KNMI
30 april » Mexicaanse troepen vallen het Frans Vreemdelingenlegioen aan in Camarón. Thans feestdag van het Vreemdelingenlegioen.
1 juli » Begin van de Slag bij Gettysburg in de Amerikaanse Burgeroorlog.
15 juli » Aanslag op aartsbisschop Joannes Zwijsen van Utrecht in zijn huis te Haaren. De bisschop heeft schotwonden in zijn rechterarm en -zijde maar overleeft de aanslag. De zaak is nooit opgehelderd.
11 augustus » Cambodja wordt een protectoraat van Frankrijk.
14 oktober » Alfred Nobel verkrijgt octrooi op nitroglycerine.
31 oktober » Begin van de werken voor de Nieuwe Waterweg.
Trouwdag 27 september 1885
De temperatuur op 27 september 1885 lag rond de 6,9 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
4 maart » Grover Cleveland wordt beëdigd als 22e president van de Verenigde Staten
3 april » De motor van Gottlieb Daimler wordt gepatenteerd in Duitsland.
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
17 juni » Het Vrijheidsbeeld komt aan in de haven van New York.
1 oktober » Het eerste nummer van De Nieuwe Gids verschijnt.
10 november » Demonstratie van de eerste motorfiets door bouwer Gottlieb Daimler.
Dag van overlijden 8 januari 1950
De temperatuur op 8 januari 1950 lag tussen 2,2 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 4,7 °C. Er was 1,9 uur zonneschijn (24%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
8 januari » In zijn verblijf aan de Franse Rivièra ontvangt Koning Leopold III van België de minister van Buitenlandse Zaken (Paul van Zeeland) en baron van der Straeten-Waillet om te praten over een mogelijke terugkeer.
9 januari » In Colombo komen de ministers van Buitenlandse Zaken van het Britse Gemenebest bijeen om de basis te leggen van het Colombo-plan.
9 maart » IJsland treedt toe tot de Raad van Europa.
12 maart » Encycliek Anni Sacri van Paus Pius XII over de bestrijding van atheïstische propaganda.
3 juni » De regeringsleiders van België, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Nederland en Duitsland ondertekenen de Schuman-verklaring.
1 november » Dogmaverklaring door Paus Pius XII betreffende de Tenhemelopneming van Maria.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282372245178.php : benaderd 30 april 2025), "Auguste Johanna Wilhelmine GRAMM (1863-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.