De temperatuur op 28 maart 1913 lag tussen 2,9 °C en 15,7 °C en was gemiddeld 9,2 °C. Er was 0.6 mm neerslag. Er was 5,0 uur zonneschijn (39%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 mei » In Haarlem wordt het Frans Hals Museum geopend.
28 mei » Drie Fransen bereiken met een ballon als eersten een hoogte van meer dan 10.000 meter.
29 mei » In Parijs gaat het ballet Le Sacre du printemps van Igor Stravinsky in première.
24 augustus » Oprichting van de Paraguayaanse voetbalclub Club Rubio Ñú.
28 augustus » Koningin Wilhelmina opent het Vredespaleis in Den Haag.
31 augustus » Oprichting van de Philips Sport Vereniging (PSV). Voetbal is een van de 19 sporttakken van PSV.
Trouwdag 8 februari 1942
De temperatuur op 8 februari 1942 lag tussen -17.6 °C en -4.7 °C en was gemiddeld -9.4 °C. Er was 1,0 uur zonneschijn (11%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
3 april » Tweede Wereldoorlog: Japanse troepen vallen Amerikaanse en Filipijnse troepen aan te Bataan.
7 september » Alle zilveren munten die in Nederland nog in omloop zijn worden door de bezetter uit roulatie genomen.
26 november » Première van de film Casablanca in New York.
2 december » Een team onder leiding van Enrico Fermi slaagt om de eerste nucleaire kernreactie te veroorzaken die zichzelf in stand kan houden (Manhattanproject).
7 december » Koningin Wilhelmina richt zich per BBC-radio tot alle delen van het koninkrijk en kondigt voor na de oorlog een rijksconferentie aan over een nieuwe staatkundige structuur voor het Koninkrijk der Nederlanden. Tevens kondigt zij de oprichting aan van de 7 december Brigade, later genoemd de Prinses Irene Brigade. Oprichting Eerste Divisie 7 December.
Dag van overlijden 22 december 1995
De temperatuur op 22 december 1995 lag tussen 0,1 °C en 11,5 °C en was gemiddeld 6,9 °C. Er was 14,9 mm neerslag gedurende 9,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
8 mei » Dagblad De Telegraaf ziet de oplage weer verder stijgen in het eerste kwartaal van 1995, nadat de combinatie De Telegraaf/Courant Nieuws van de Dag in 1994 een record van meer dan 800 duizend exemplaren per dag heeft bereikt.
5 juni » Uit vrees voor het ebolavirus ontbreekt de opgeroepen doelman Bruce Grobbelaar bij de interland van zijn vaderland Zimbabwe tegen Zaïre (5-0) in Kinshasa, kort nadat in de stad Kirwit dodelijke slachtoffers vielen door dat virus.
5 juni » Wetenschappers tonen voor het eerst experimenteel het bestaan aan van een nieuwe materietoestand, een bose-einsteincondensaat.
13 juli » Albanië treedt toe tot de Raad van Europa.
18 juli » In Nederland besluit uitgever Reed Elsevier met zijn persactiviteiten te stoppen. Daardoor staan NRC Handelsblad, het Algemeen Dagblad en enkele andere krantentitels te koop.
18 november » Huwelijk van prins Joachim van Denemarken en Alexandra Christina Manley.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282315927277.php : benaderd 30 april 2025), "Jacob Thomas KEEFER (1913-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.