13 maart » Voor het eerst wordt een weg met asfalt bestreken, in Monte Carlo. Uitvinder van dat asfalt is de Zwitserse dokter Ernest Guglielminetti.
2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
2 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Social de Deportes Rangers.
Trouwdag 25 augustus 1934
De temperatuur op 25 augustus 1934 lag tussen 7,1 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 15,0 °C. Er was 8,3 uur zonneschijn (59%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
17 februari » Koning Albert I van België komt om tijdens een beklimming van een rots te Marche-les-Dames in de provincie Namen.
14 maart » Dionigi Tettamanzi, Italiaans kardinaal-aartsbisschop van Milaan († 2017)
13 april » Uitgifte van het eerste nummer van het damestijdschrift Libelle.
8 oktober » Bruno Hauptmann wordt aangeklaagd voor de moord op Charles Lindbergh Jr.
9 oktober » Moord op koning Alexander I van Joegoslavië in Marseille tijdens een staatsbezoek aan Frankrijk. Ook de Franse minister van buitenlandse zaken Louis Barthou komt bij de aanslag om het leven.
11 december » De stichting Algemeen Nederlands Persbureau wordt opgericht.
Dag van overlijden 10 oktober 1990
De temperatuur op 10 oktober 1990 lag tussen 10,6 °C en 16,0 °C en was gemiddeld 13,5 °C. Er was 0,2 uur zonneschijn (2%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 mei » Men viert wereldwijd de honderdste verjaardag van de Dag van de Arbeid. In de Sovjet-Unie, in Moskou, wordt er echter geprotesteerd tegen het beleid van Gorbatsjov.
17 juli » Tijdens een overleg tussen de vier geallieerden, Polen en de twee Duitslanden in Parijs wordt een akkoord gesloten over het voortbestaan van de Oder-Neissegrens na de Duitse hereniging.
10 augustus » De Iraakse president Saddam Hoessein doet een oproep tot een heilige oorlog (Jihad) om het graf van Mohammed en Mekka uit handen van het Westen te houden.
12 september » De Indiase politie arresteert ongeveer 10.000 hindoeïstische studenten, die een betoging willen houden in de overwegend door moslims bewoonde stad Srinagar.
3 oktober » Dag van de Duitse eenheid: de Duitse Democratische Republiek (DDR, Oost-Duitsland) wordt opgeheven en weer samengevoegd met de Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland). Beide landen waren sinds 1949 van elkaar gescheiden.
31 december » De Rus Garri Kasparov behoudt zijn wereldtitel schaken in Lyon na een 12,5–11,5 overwinning op zijn uitdager en landgenoot Anatoli Karpov.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282298337326.php : benaderd 30 april 2025), "Julia Amelia DAHLTORP (1902-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.