De temperatuur op 26 juli 1923 lag tussen 12,2 °C en 17,7 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was 0.9 mm neerslag. Er was 5,4 uur zonneschijn (34%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
2 februari » Verheffing van het Rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Siberië in de Sovjet-Unie tot Bisdom Vladivostok.
16 februari » Howard Carter opent het graf van farao Toetanchamon dat gevuld bleek met schatten.
5 april » Firestone Tire and Rubber Company in Ohio begint met de productie van luchtbanden.
7 september » Op een internationaal politiecongres in Wenen wordt besloten tot de oprichting van Interpol.
29 oktober » Stichting van de republiek Turkije.
9 november » Bierkellerputsch / Hitlerputsch in München, eerste en mislukte poging van Adolf Hitler en zijn nazi's om de macht in Duitsland te grijpen (in de nacht van 8 op 9 november).
Trouwdag 30 november 1940
De temperatuur op 30 november 1940 lag tussen -6,0 °C en 0,5 °C en was gemiddeld -2,5 °C. Er was 0,2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
13 mei » Laatste kabinetsvergadering in Nederland voor het vertrek van de regering naar Engeland, in het Fort aan den Hoek van Holland.
16 mei » De Duitse bezetters voeren de Midden-Europese Tijd en de zomertijd in Nederland in, in plaats van de tot dan toe gebruikelijke Amsterdamse Tijd. De klok wordt één uur en veertig minuten vooruit gezet.
4 juni » Tweede Wereldoorlog: de Duinkerke evacuatie komt tot een einde: Britse troepen evacueren 338.000 troepen uit Duinkerken in Frankrijk. Om het moreel van het land te werven, levert Winston Churchill, alleen aan het House of Commons, zijn beroemde "We shall fight on the beaches" toespraak.
27 juli » Bugs Bunny maakt zijn entree in de cartoon A Wild Hare
1 augustus » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Albacete Balompié.
28 oktober » Tweede Wereldoorlog: Invasie van Griekenland door Italië.
Dag van overlijden 16 april 2005
De temperatuur op 16 april 2005 lag tussen 6,4 °C en 9,0 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 8,1 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
13 mei » Benoeming van de Amerikaan William Levada tot prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer van de Romeinse Curie als opvolger van Joseph Ratzinger.
13 juni » Popster Michael Jackson wordt door de jury vrijgesproken van beschuldiging tot kindermisbruik. De jury acht alle 10 aanklachten ongegrond en Jackson onschuldig.
17 juli » Nederland wordt voor de 18e keer Europees kampioen honkbal door Italië met 15-0 (in zeven innings) te verslaan.
24 juli » Lancering van TeleSUR, een initiatief, onder impuls van de Venezolaanse president Hugo Chávez, van de Zuid-Amerikaanse regeringen van Argentinië, Brazilië, Cuba, Uruguay en Venezuela, dat een tegenhanger wenst te worden voor bijvoorbeeld CNN qua berichtgeving over Zuid-Amerika en dat de regionale integratie wil bevorderen. De Venezolaanse regering heeft 51% van de aandelen van Telesur in handen. De Amerikaanse regering reageert uiterst kritisch op dit volgens haar anti-Amerikaanse initiatief.
17 augustus » Het Duitse hooggerechtshof verbiedt een herdenkingsmars ter ere voor Rudolf Hess.
18 september » Voor de vierde keer wint de Spanjaard Roberto Heras de Ronde van Spanje, overwinning die hem later dat jaar werd ontnomen wegens dopinggebruik maar hem in 2011 gerechtelijk toch weer werd toegekend.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282224276761.php : benaderd 30 april 2025), "Catherine Louise GROVES (1923-2005)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.