De temperatuur op 15 november 1941 lag tussen -6,9 °C en -1,4 °C en was gemiddeld -4,0 °C. Er was 2,9 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
21 januari » De Britten vallen Tobroek in Libië aan.
23 februari » Glenn Seaborg produceert en isoleert voor het eerst het element plutonium.
9 maart » Begin van het dagboek van Etty Hillesum.
13 maart » Vijftien leden van het Geuzenverzet en drie communistische Februaristakers worden op de Waalsdorpervlakte door de nazi's geëxecuteerd.
25 maart » Joegoslavië sluit zich aan bij de asmogendheden; twee dagen later verlaat het land de As alweer.
7 april » De Nederlandse hulpmijnenveger Maria R. Ommering raakt beschadigd door een exploderende mijn tijdens een veegactie in Milford Haven.
Trouwdag 14 april 1958
De temperatuur op 14 april 1958 lag tussen 0.6 °C en 13,3 °C en was gemiddeld 6,3 °C. Er was 12,4 uur zonneschijn (90%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
3 januari » De West-Indische Federatie wordt opgericht.
13 januari » De Smurfenstrip wordt voor het eerst uitgebracht.
1 februari » Met een "Jupiter C"-raket lanceren de Amerikanen hun eerste kunstmaan, de "Explorer 1" (gewicht 14kg). De kunstmaan zal tot maart 1970 in een baan om de Aarde blijven.
17 april » Expo '58 in Brussel opent haar deuren.
17 september » De eerste aflevering van Pipo de Clown verschijnt op de Nederlandse televisie.
24 november » Mali wordt onafhankelijk.
Dag van overlijden 15 februari 1994
De temperatuur op 15 februari 1994 lag tussen -4.3 °C en 2,5 °C en was gemiddeld -0.4 °C. Er was 3,2 uur zonneschijn (32%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
5 januari » RSC Anderlecht wint de Belgische Supercup door Standard Luik met 3-0 te verslaan in het Constant Vanden Stockstadion.
21 april » Daniel Amokachi van Club Brugge wint voor de tweede keer de Ebbenhouten Schoen als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische Jupiler Pro League.
12 mei » Amsterdam stelt de landstitel in de Nederlandse hockeyhoofdklasse veilig door HGC in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen met 4-2 te verslaan.
19 mei » De belangrijkste Somalische krijgsheer, Mohammed Farrah Aidid, keert in triomf terug in de hoofdstad Mogadishu na een verblijf van zes maanden buiten het Oost-Afrikaanse land.
23 juli » In Dublin eindigt titelverdediger Nederland op een teleurstellende zesde plaats bij het WK hockey door ook de laatste wedstrijd tegen Zuid-Korea te verliezen: 0-2.
28 september » Een ultimatum van de Berberse Culturele Beweging (MCB) aan de ontvoerders van zanger Matoub Lounès in Algerije wordt ingetrokken "om een veilige terugkeer van ons nationaal symbool alle kans te geven".
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282162327604.php : benaderd 30 april 2025), "Alta Helen WILLOUGHBY (1941-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.