De temperatuur op 28 augustus 1952 lag tussen 9,6 °C en 19,9 °C en was gemiddeld 16,1 °C. Er was 10,4 uur zonneschijn (75%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
2 mei » De De Havilland Comet vliegt als eerste passagiersvliegtuig met straalmotoren van Londen naar Johannesburg.
23 juli » Generaal Mohammed Naguib leidt de Vrije Officieren (gevormd door Gamal Abdel Nasser, de echte persoon achter de coup) tegen koning Faroek van Egypte.
2 september » Het kabinet-Drees II volgt het kabinet-Drees I op.
21 september » Eerste officiële interland van de nationale voetbalploeg van de Duitse Democratische Republiek.
25 oktober » De Geïllustreerde Pers brengt het eerste Nederlandse exemplaar van het weekblad Donald Duck uit als bijlage van het damesblad Margriet.
5 december » De eerste keer dat Sinterklaas op de Nederlandse televisie wordt ontvangen. Presentatrice is Mies Bouwman die deze taak vervult tot 1973.
Trouwdag 14 juli 1979
De temperatuur op 14 juli 1979 lag tussen 8,1 °C en 22,1 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 5,2 uur zonneschijn (32%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
22 maart » De Britse ambassadeur Richard Sykes wordt in Den Haag vermoord door IRA-leden.
2 mei » Vleugelspits Rob Rensenbrink speelt zijn 46e en laatste interland voor het Nederlands voetbalelftal, dat in Chorzów met 2-0 verliest van Polen.
23 mei » Verkiezing van Karl Carstens tot vijfde bondspresident van West-Duitsland.
18 juni » Jimmy Carter en Leonid Brezjnev ondertekenen te Wenen het SALT 2-verdrag ter beperking van het aantal kernwapens.
21 juni » Sony lanceert de eerste Walkman.
9 juli » Björn Borg lost Jimmy Connors voor de derde keer af als nummer één op de wereldranglijst der tennisprofessionals, ditmaal na zeven weken.
Dag van overlijden 16 januari 2015
De temperatuur op 16 januari 2015 lag tussen 2,7 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 5,5 °C. Er was 1,7 mm neerslag gedurende 1,7 uur. Er was 4,2 uur zonneschijn (51%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
4 maart » In bosrijke nationale parken ten oosten van de beroemde Tafelberg in Kaapstad woeden al vier dagen grote bosbranden. Volgens de brandweer is al 4.000 hectare grond verwoest.
23 april » De vulkaan Calbuco in het zuiden van Chili komt voor de tweede keer binnen korte tijd tot uitbarsting.
28 april » Vanwege de hoge temperaturen in Venezuela hoeven ambtenaren voorlopig alleen nog maar in de ochtend aan de slag. Er is niet genoeg stroom om de hele werkdag de airconditioning te laten draaien.
17 augustus » Bij een bomaanslag op een tempel in Bangkok komen 22 mensen om en raken er 120 gewond.
15 november » Roemenië heeft een nieuwe tijdelijke regering onder leiding van interim-premier Dacian Ciolios.
29 december » Een Duitse rechtbank veroordeelt oud-burgemeester Onesphore Rwabukombe uit Rwanda tot een levenslange gevangenisstraf wegens zijn aandeel in de volkenmoord van 1994.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282135534808.php : benaderd 30 april 2025), "David Wayne CHERRY (1952-2015)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.