19 maart » Ontdekkingsreiziger René Robert Cavelier de La Salle wordt vermoord door zijn mannen tijdens de zoektocht naar de monding van de Mississippi.
5 juli » Isaac Newtons Philosophiae Naturalis Principia Mathematica wordt gepubliceerd.
26 september » Het middenstuk van het Parthenon in Athene wordt verwoest tijdens een aanval van de Venetianen o.l.v. Francesco Morosini.
28 september » Het Ottomaanse Rijk staat Athene af aan Venetië.
Trouwdag 11 november 1710
De temperatuur op 11 november 1710 lag rond de 9,0 °C. Bron: KNMI
30 november » Het Ottomaanse Rijk verklaart Rusland de oorlog.
Dag van overlijden 15 december 1756
De temperatuur op 15 december 1756 lag rond de 0,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: geheel betrokken mist. Bron: KNMI
18 februari » Een zware aardbeving bij Düren met een beving van 6,1 op de schaal van Richter, richt grote schade aan.
15 mei » Begin van de Zevenjarige Oorlog.
9 juni » De vijftien koningen, keizers en regenten van Timor, Roti, Solor en Soemba tekenen een verdrag waardoor het Nederlandse gouvernement de soevereiniteit verkrijgt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282129153082.php : benaderd 30 april 2025), "Hans Jacob GÖTTER GOETTER GOTTER (1687-1756)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.