De temperatuur op 13 april 1918 lag tussen 5,3 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 6,6 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
5 maart » De Sovjet-Unie verruilt Petrograd als hoofdstad voor Moskou.
13 maart » Verheffing van de Apostolische prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo.
9 augustus » Duke Kahanamoku scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.01,4. Het oude record (1.01,6) stond sinds 20 juli 1912 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
13 september » Treinramp bij Weesp. Door zware regenval, waarbij de spoordijk bij de brug over het, toenmalige Merwedekanaal bij Weesp verzadigd raakt, glijd een passagierstrein uit Amersfoort naar Amsterdam met rails en al van de dijk. Er vallen 41 doden en 42 gewonden.
7 november » De laatste aan shellshock lijdende soldaat wordt geëxecuteerd wegens desertie.
Trouwdag 14 juli 1943
De temperatuur op 14 juli 1943 lag tussen 10,2 °C en 19,8 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 8,2 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
31 maart » Bombardement op het westen van Rotterdam, 326 doden en vierhonderd gewonden.
13 april » De nazi's treffen massagraven aan van duizenden Poolse officieren, vermoord door de NKVD in 1940, bij Katyn.
29 juli » NSB burgemeester Geert Bisschop van Schoonebeek wordt doodgeschoten door leden van het plaatselijk verzet.
18 augustus » Nachtelijk bombardement op Peenemünde, uitgevoerd door de RAF onder de codenaam Operation Hydra.
14 september » Ontmoeting tussen Hitler en Mussolini in Rastenburg.
11 november » In Oyonnax houdt het Franse verzet een herdenkingsdefilé als verzetsdaad.
Dag van overlijden 25 april 2002
De temperatuur op 25 april 2002 lag tussen 5,2 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 10,3 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (32%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
11 maart » John R. gijzelt het personeel in de Rembrandttoren in Amsterdam. De man protesteert tegen breedbeeld-tv en denkt dat de zwarte balken in breedbeelduitzendingen verborgen codes bevatten. Hij dacht dat hij personeel van Philips gijzelde, maar hij vergiste zich in de toren. Later die dag pleegde hij zelfmoord.
31 maart » Na een grote aardbeving in de Taiwanese hoofdstad Taipei storten twee hijskranen van de 56ste verdieping van de Taipei 101 naar beneden. Vijf mensen komen om het leven.
22 mei » Paus Johannes Paulus II brengt een tweedaags bezoek aan Azerbeidzjan.
23 mei » In Nederland treedt de nieuwe Tweede Kamer aan.
15 juli » De zogenoemde "Amerikaanse Taliban" John Walker Lindh pleit schuld aan het helpen van de vijand en bezit van explosieven. Hij wordt veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.
9 november » Oprichting van de Venezolaanse voetbalclub Deportivo Anzoátegui uit Puerto La Cruz.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282086851859.php : benaderd 30 april 2025), "Joseph FARKAS Jr (1918-2002)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.