De temperatuur op 11 juni 1905 lag tussen 10,7 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 9,6 uur zonneschijn (58%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
22 maart » Willem Einthoven neemt met zijn snaargalvanometer het eerste elektrocardiogram op.
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
27 mei » In de Slag bij Tsushima verslaat Japan de Russische vloot.
14 oktober » De Fédération Aéronautique Internationale (FAI), de internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart, wordt opgericht.
16 oktober » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Chiasso.
20 oktober » Oprichting van de Turkse voetbalclub Galatasaray SK.
Trouwdag 30 juni 1927
De temperatuur op 30 juni 1927 lag tussen 11,4 °C en 25,0 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 4,5 mm neerslag. Er was 7,6 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
23 augustus » In Boston worden de Italiaans-Amerikaanse anarchisten Sacco en Vanzetti terechtgesteld.
6 oktober » De eerste sprekende film The Jazz Singer in première.
31 oktober » Openstelling van de oude spoorweghefbrug De Hef over de Koningshaven in Rotterdam.
1 november » In Lima verliest het Peruviaans voetbalelftal de allereerste officiële interland uit de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land met 4-0 van Uruguay.
20 november » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de derde keer de Copa América door in de voorlaatste wedstrijd met 3-2 te winnen van titelverdediger Uruguay.
2 december » De Ford Motor Company presenteert de Ford Model A.
Dag van overlijden 27 mei 1983
De temperatuur op 27 mei 1983 lag tussen 6,3 °C en 10,8 °C en was gemiddeld 8,8 °C. Er was 0.1 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was -0.1 uur zonneschijn (0%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
27 april » Het Nederlands voetbalelftal gaat in Utrecht met 3-0 onderuit tegen Zweden. Drie spelers maken hun debuut voor Oranje in het vriendschappelijke duel: Wim Hofkens (Anderlecht), en de broers Erwin en Ronald Koeman (FC Groningen).
5 juni » U2 geeft een concert in het Red Rocks amfitheater, de opname van hun song Sunday Bloody Sunday wordt later gebruikt als videoclip voor het nummer.
25 september » Uit de Maze-gevangenis in Belfast, Noord-Ierland ontsnappen 38 veroordeelde leden van de IRA. Daarbij wordt één bewaker gedood.
26 september » Stanislav Petrov voorkomt een mogelijke kernoorlog door een melding van vijf intercontinentale raketten die richting de Sovjet-Unie zouden zijn afgevuurd als loos alarm te melden.
4 november » In Karachi eindigt de Nederlandse hockeyploeg als vijfde bij het toernooi om de Champions Trophy.
21 december » Tot ontzetting van Nederland wint naaste concurrent Spanje in Sevilla met 12-1 van laagvlieger Malta. Oranje is daardoor op doelsaldo uitgeschakeld voor deelname aan het EK voetbal 1984.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I282085231871.php : benaderd 30 april 2025), "Marjorie Gladys WOOD (1905-1983)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.