De temperatuur op 1 januari 1905 lag tussen -10.3 °C en -3.8 °C en was gemiddeld -6.8 °C. Er was 6,9 uur zonneschijn (88%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
15 januari » Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
1 februari » Oprichting van de Haagse voetbalclub ADO (Alles Door Oefening).
20 februari » Slag bij Mukden, een beslissende, grote veldslag in de Russisch-Japanse Oorlog, in Mantsjoerije.
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
30 juni » Albert Einstein stuurt het artikel "Zur Elektrodynamik bewegter Körper" in, waarin hij de speciale relativiteitstheorie introduceert. Het wordt op 26 september gepubliceerd.
5 september » Einde van de Russisch-Japanse Oorlog, bij het tekenen van het Verdrag van Portsmouth. Dit was ten gunste van Japan.
Trouwdag 6 oktober 1956
De temperatuur op 6 oktober 1956 lag tussen 0.7 °C en 11,4 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was 8,7 mm neerslag gedurende 5,6 uur. Er was 2,5 uur zonneschijn (22%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
14 maart » Toine Manders, Nederlands Europarlementariër (VVD)
1 juni » De NV Alabastine Holland wordt opgericht en in Ammerzoden wordt gestart met tweedehandse Britse machines voor de productie van het vulmiddel.
26 juli » De Egyptische president Nasser nationaliseert het Suezkanaal, dat tot dan toe onder het beheer van Frankrijk en Engeland viel.
21 oktober » De overleden bisschop van Luxemburg Joseph Laurent Philippe wordt opgevolgd door zijn coadjutor Léon Lommel.
31 oktober » Hongaarse Arbeiderspartij wordt ontbonden en vervangen door een nieuwe communistische partij, de Hongaarse Socialistische Arbeiderspartij
Dag van overlijden 28 december 1994
De temperatuur op 28 december 1994 lag tussen 10,8 °C en 14,0 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Er was 10,0 mm neerslag gedurende 11,2 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
13 januari » President Carlos Menem brengt veiligheids- en ordediensten in staat van paraatheid om opstanden in afgelegen provincies in Argentinië te voorkomen.
1 juli » Beëdiging van Roman Herzog als zevende bondspresident van Duitsland.
23 augustus » De gemeenteraad van Sebastopol roept de Oekraïense havenstad op de Krim uit tot Russisch grondgebied. Het is de eerste uiting van separatisme sinds de pro-Russische Leonid Koetsjma op 10 juli tot president van de Oekraïne werd gekozen.
25 augustus » De presidenten van Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana geven de koning van Lesotho, Letsie III, een week de tijd om zijn staatsgreep ongedaan te maken en de regering van premier Ntsu Mokhehle in functie te herstellen.
4 september » Bisschopswijding van Leonardus Dobbelaar, Nederlands apostolisch vicaris van Nekemte in Ethiopië.
15 oktober » In Haïti keert de afgezette president Jean-Bertrand Aristide terug om alsnog zijn ambtstermijn af te maken.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pam Schaeffer Massung, "Schaeffer-Massung Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/schaeffer-massung-family-tree/I280133645634.php : benaderd 30 april 2025), "Clara Mary ENGEMANN (1905-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.