De temperatuur op 21 maart 1866 lag rond de 6,8 °C. De winddruk was 6 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 51%. Bron: KNMI
Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
Van 10 februari 1866 tot 1 juni 1866 was er in Nederland het kabinet Fransen van de Putte met als eerste minister I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
20 juli » In de Adriatische Zee vindt in het kader van de Pruisisch-Oostenrijkse Oorlog de Slag bij Lissa plaats.
1 augustus » België tekent als negende Westers land een Vriendschaps- en handelsverdrag met het Japanse shogunaat.
23 augustus » Verdrag van Praag waarbij de Duitse Bond wordt ontbonden, en Sleeswijk-Holstein, Hannover, Hessen-Kassel, Nassau en Frankfurt door Pruisen worden geannexeerd.
31 oktober » Begin graven vaargeul voor de Nieuwe Waterweg.
31 oktober » Première van Jacques Offenbachs 'Pariser Leben'.
12 december » Een ondergrondse mijnexplosie in Barnsley, Engeland zorgt voor veel doden.
Trouwdag 24 augustus 1893
De temperatuur op 24 augustus 1893 lag rond de 20,3 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 72%. Bron: KNMI
1 februari » Première van de opera Manon Lescaut van Giacomo Puccini in Turijn.
10 maart » Ivoorkust wordt een Franse kolonie.
19 september » De vrouwen in Nieuw-Zeeland krijgen stemrecht.
15 november » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC Basel.
16 november » Oprichting van de Tsjechische voetbalclub Sparta Praag.
16 december » Wereldpremière van Antonín Dvořáks symfonie Uit de Nieuwe Wereld
Dag van overlijden 9 oktober 1942
De temperatuur op 9 oktober 1942 lag tussen 8,0 °C en 13,2 °C en was gemiddeld 10,7 °C. Er was 0.7 mm neerslag gedurende 0.2 uur. Er was 4,0 uur zonneschijn (36%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
9 februari » Het grote lijnschip SS Normandie vat vlam, kapseist en zinkt in de haven van New York tijdens de ombouw tot troepentransportschip.
19 februari » Tweede Wereldoorlog: Ongeveer 150 Japanse oorlogsvliegtuigen vallen Darwin in Australië aan.
7 maart » De Nederlandse mijnenveger Eland Dubois wordt door de eigen bemanning tot zinken gebracht nadat het schip was gespot door een Japans verkenningsvliegtuig.
5 april » Japanse strijdkrachten voeren een bombardement op Colombo en de marinebasis daar uit, maar de geallieerde schepen hadden al op 30 maart de haven verlaten.
9 juli » 9 leden van de verzetsgroep De Oranjewacht, samen met de groep Geuzen van Bernard IJzerdraat uit Schiedam de eerste Nederlandse verzetsgroep worden gefusilleerd door de Duitsers in Fort bij Rijnauwen bij Bunnik. Onder de doden is de oprichter van de groep, Piet Hoefsloot.
6 december » De RAF bombardeert de Philipsfabrieken in Eindhoven om de levering van goederen aan de Duitsers te laten stagneren.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: P.R.Meems, "Rutten Vlaanderen Meems Huizing", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/rutten-vlaanderen-meems-huizing/I546881.php : benaderd 30 april 2025), "Octavianus Fermont (1866-1942)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.