30 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalbond ("Asociación Uruguaya de Fútbol")
2 april » Het socialistische dagblad Het Volk verschijnt voor het eerst in Nederland.
15 april » In Parijs opent de Exposition Universelle, de grootste wereldtentoonstelling ooit in Europa, haar deuren. Vooral nieuwigheden zoals elektriciteit en film trekken veel belangstelling. De eerste Parijse metro is nog een blijvende herinnering aan deze grote tentoonstelling.
11 augustus » Oprichting van de Braziliaanse voetbalclub AA Ponte Preta.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
9 december » Koningin Wilhelmina ontvangt president Kruger van de boerenrepubliek Transvaal.
Trouwdag 2 juli 1916
De temperatuur op 2 juli 1916 lag tussen 9,6 °C en 19,5 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 10,9 uur zonneschijn (65%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
9 maart » Duitsland verklaart de oorlog aan Portugal.
18 mei » Begin regeerperiode Vietnamese keizer Khải Định.
19 september » De Force Publique onder Charles Tombeur verslaat het leger van Duits-Oost-Afrika in de Slag bij Tabora.
18 november » De slag aan de Somme eindigt.
29 november » Hussein wordt uitgeroepen tot koning van de Arabieren
30 november » In Boedapest worden keizer Karel I van Oostenrijk en zijn gemalin Zita van Bourbon-Parma met de Stefanskroon tot koning en koningin van Hongarije gekroond.
Dag van overlijden 5 februari 1990
De temperatuur op 5 februari 1990 lag tussen 4,6 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (86%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
14 april » Tanks en pantservoertuigen trekken de straten in van Jerevan, hoofdstad van de Sovjet-republiek Armenië, nadat een ongeveer duizendkoppige menigte had geprobeerd het hoofdkwartier van de KGB te bestormen.
27 mei » Het Georgisch voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis, hoewel het land formeel nog niet onafhankelijk is. Tegenstander in Tbilisi is Litouwen. Het duel eindigt in 2-2. Voor het gastland scoren Gija Goeroeli en Kacha Katsjarava.
24 juni » Martina Navrátilová wint haar negende Wimbledontitel in het vrouwenenkelspel.
28 november » Golfoorlog - Saddam Hoessein kondigt de vrijlating van alle Belgen in Irak aan naar aanleiding van een toespraak van koning Boudewijn in Algiers.
17 december » Een Britse ex-politieman wordt tot zeventien jaar cel veroordeeld voor afpersing van een levensmiddelenfabrikant door scheermesjes, spijkers en rattengif in babyvoedsel te doen.
22 december » Het parlement van de Kroatië neemt een nieuwe grondwet aan die de deelrepubliek het recht geeft om zich van Joegoslavië af te scheiden.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: June Mcmurphy, "Riches to Rags Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/riches-to-rags-family-tree/P9823.php : benaderd 30 april 2025), "Lillie Mae HATHCOCK (1900-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.