De temperatuur op 9 augustus 1929 lag tussen 7,7 °C en 20,4 °C en was gemiddeld 14,4 °C. Er was 5,3 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Publicatie van de eerste strip van Kuifje.
17 januari » Popeye, door Elzie Segar voor King Features Syndicate ontworpen, verschijnt (als bijfiguur) voor het eerst in de New York Journal.
14 februari » In Chicago worden zeven mannen door een rivaliserende bende doodgeschoten tijdens het Valentijnsdag Bloedbad.
1 april » Introductie van de jojo in New York.
24 oktober » Zwarte Donderdag: een beurskrach in New York vormt het begin van de Grote Depressie.
29 november » De Amerikaanse admiraal Richard Byrd vliegt als eerste over de Zuidpool.
Trouwdag 11 augustus 1950
De temperatuur op 11 augustus 1950 lag tussen 12,7 °C en 23,1 °C en was gemiddeld 17,3 °C. Er was 9,5 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
4 januari » De regering van Pakistan erkent de Chinese Volksrepubliek van Mao Zedong.
7 januari » Nederland en Frankrijk tekenen binnen het kader van het Vijfmogendhedenverdrag een verdrag van Sociale Verzekering.
3 juni » De regeringsleiders van België, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Nederland en Duitsland ondertekenen de Schuman-verklaring.
26 juni » Oprichting van de Franse voetbalclub Stade Brestois.
26 juli » Het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) wordt ontbonden.
2 oktober » Het stripverhaal Peanuts van Charles Schulz wordt voor het eerst gepubliceerd in zeven Amerikaanse kranten.
Dag van overlijden 30 oktober 1986
De temperatuur op 30 oktober 1986 lag tussen 5,1 °C en 13,0 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Er was 6,1 uur zonneschijn (62%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
11 mei » Opening van het Estadio Metropolitano Roberto Meléndez in Barranquilla, Colombia.
14 mei » Het Nederlands voetbalelftal verliest in Dortmund met 3-1 van West-Duitsland. Spits Rudi Völler scoort tweemaal in de oefenwedstrijd.
29 juni » Argentinië wint in Mexico onder aanvoering van Diego Maradona de wereldtitel door West-Duitsland in de finale van het WK voetbal met 3-2 te verslaan.
23 juli » De Britse prins Andrew trouwt Sarah Ferguson in Westminster Abbey, Londen.
10 september » Het Nederlands voetbalelftal verliest in een oefeninterland in Praag met 1-0 van Tsjechoslowakije.
12 oktober » Heiligverklaring van kardinaal Giuseppe Maria Tomasi.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: June Mcmurphy, "Riches to Rags Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/riches-to-rags-family-tree/P8165.php : benaderd 30 april 2025), "Joel Emmit Mellencamp (1929-1986)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.