De temperatuur op 11 juli 1864 lag rond de 27,7 °C. De winddruk was 1.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 47%. Bron: KNMI
22 april » Het Amerikaans Congres bepaalt bij wet dat op alle in de Verenigde Staten geslagen munten de inscriptie In God We Trust moet staan.
25 juni » In Den Haag wordt de eerste tramlijn in Nederland, een paardentram, geopend.
18 september » Zaligverklaring van Margaretha Maria Alacoque (1647-1690), Frans religieuze en mystica.
29 november » In Colorado brengen vrijwilligers onder leiding van kolonel John Chivington ten minste 400 Cheyenne en Arapahoe Indianen om bij Sand Creek, waar ze met toestemming een kamp hadden opgeslagen.
30 november » Slag bij Franklin, Tennessee.
4 december » Roemenië neemt een wet aan die joden uitsluit van juridische functies.
Trouwdag 26 november 1881
De temperatuur op 26 november 1881 lag rond de 10,7 °C. Er was 1 mm neerslag. De winddruk was 33 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 74 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
3 maart » De Nederlandse koning Willem III kondigt een nieuw Wetboek van Strafrecht af
4 maart » Een studie in rood, het eerste Sherlock Holmes verhaal begint.
4 maart » James Garfield wordt beëdigd als 20e president van de Verenigde Staten
4 juni » De Brabantse Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt, wordt geopend.
30 juni » Opening van het Széchenyibad in het Hongaarse hoofdstad Boedapest.
23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
Dag van overlijden 9 december 1945
De temperatuur op 9 december 1945 lag tussen -9.8 °C en -4.2 °C en was gemiddeld -7.2 °C. Er was 5,8 uur zonneschijn (74%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
17 januari » Vanwege het oprukkende Rode Leger ontruimen de Duitsers Auschwitz-Birkenau.
30 maart » Tweede Wereldoorlog: Russische troepen vallen Oostenrijk binnen en bezetten Wenen. Canadese troepen die enkele dagen eerder bij Rees de Rijn zijn overgestoken, passeren bij de Achterhoek de Duits-Nederlandse grens waarmee de bevrijding van Oost-en Noord-Nederland begint.
26 april » Alle Limburgse mijnen worden onder staatsbeheer geplaatst.
29 april » Oprichting van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV).
15 juli » Leopold III, koning der Belgen, wil een volksraadpleging alvorens af te treden (Koningskwestie).
21 oktober » Stemrecht voor vrouwen: vrouwen mogen voor de eerste keer stemmen in Frankrijk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: June Mcmurphy, "Riches to Rags Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/riches-to-rags-family-tree/P13004.php : benaderd 30 april 2025), "Joseph Sank willbanks (1864-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.