De temperatuur op 18 januari 1904 lag tussen -0.9 °C en 3,7 °C en was gemiddeld 1,8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
Doopdag 3 februari 1904
De temperatuur op 3 februari 1904 lag tussen 0.7 °C en 9,1 °C en was gemiddeld 5,1 °C. Er was 1,4 uur zonneschijn (15%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
7 februari » Een groot deel van de Amerikaanse stad Baltimore brandt af.
12 februari » Eerste editie van de Deense sensatiekrant Ekstra Bladet.
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
14 maart » Isabella Richaards, Surinaams politica († 1985)
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
Trouwdag 27 maart 1937
De temperatuur op 27 maart 1937 lag tussen -1.9 °C en 6,2 °C en was gemiddeld 1,8 °C. Er was 2,4 mm neerslag gedurende 1,2 uur. Er was 3,5 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
1 februari » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de vijfde keer de Copa América door in de finale met 2-0 te winnen van Brazilië.
27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
23 mei » In Guadalajara, Mexico, wordt de Nationaal Synarchistische Unie (UNS) opgericht.
28 mei » Het Britse kabinet van Neville Chamberlain treedt aan.
12 november » Japanse troepen bezetten Shanghai.
13 december » Japan wint de Slag om Nanking. De stad wordt het toneel van massale verkrachtingen en massamoord door het Japanse leger.
Dag van overlijden 17 augustus 1979
De temperatuur op 17 augustus 1979 lag tussen 12,2 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 14,7 °C. Er was 5,0 mm neerslag gedurende 1,1 uur. Er was 1,1 uur zonneschijn (8%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
8 maart » Bokser Rudi Koopmans behaalt in Rotterdam de Europese titel in het halfzwaargewicht door een overwinning op de Italiaan Aldo Traverso.
25 maart » Nederland wordt in Roemenië wereldkampioen ijshockey in de B-poule en dwingt zo deelname af aan de Olympische Winterspelen van 1980 in Lake Placid.
21 juni » Sony lanceert de eerste Walkman.
1 juli » Beëdiging van Karl Carstens als vijfde bondspresident van West-Duitsland.
16 juli » De Iraakse president Ahmad Hassan al-Bakr wordt afgezet door vicepresident Saddam Hoessein, die hem opvolgt.
19 juli » In Nicaragua komt een einde aan de dictatuur van de Somoza-dynastie als een junta van wederopbouw, onder leiding van Daniel Ortega, de macht overneemt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Richard Carver, "Richard Carver Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/richard-carver-family-tree/P3391.php : benaderd 11 mei 2025), "Eva Jean Chisholm (1904-1979)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.