De temperatuur op 7 februari 1909 lag tussen -3.5 °C en 2,5 °C en was gemiddeld -0.6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 2,6 uur zonneschijn (28%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
2 januari » President S. Hylkema van de Friese IJsbond zet het licht op groen voor de start van de eerste Elfstedentocht. Van de 48 deelnemers halen er slechts negen de finish van de 200 km lange tocht op dooi-ijs. Winnaar wordt de 24-jarige theologiestudent Minne Hoekstra uit Warga (13 uur en 50 minuten).
16 februari » Ernest Shackleton bereikt de magnetische zuidpool.
6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
26 juli » In Catalonië begint de Tragische week, een opstand die hardhandig wordt neergeslagen.
12 september » De Duitser Max Wolf maakt de eerste fotografische opname van de komeet Halley.
Trouwdag 15 maart 1945
De temperatuur op 15 maart 1945 lag tussen 0.5 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 8,1 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
13 februari » Een bombardement door de geallieerden verwoest de Duitse stad Dresden.
14 februari » Het Duitse concentratiekamp Groß-Rosen wordt door de Russen bevrijd.
30 maart » In De Nieuwe Standaard verschijnt de eerste aflevering van de strip Rikki en Wiske (voorloper van Suske en Wiske).
30 maart » Tweede Wereldoorlog: Russische troepen vallen Oostenrijk binnen en bezetten Wenen. Canadese troepen die enkele dagen eerder bij Rees de Rijn zijn overgestoken, passeren bij de Achterhoek de Duits-Nederlandse grens waarmee de bevrijding van Oost-en Noord-Nederland begint.
20 april » Nijkerk wordt bevrijd. Het Canadese leger staakt haar opmars richting West-Nederland voor de Grebbelinie.
17 oktober » Na een massademonstratie in Buenos Aires (Argentinië) wordt Juan Perón vrijgelaten uit de gevangenis.
Dag van overlijden 1 maart 1974
De temperatuur op 1 maart 1974 lag tussen -1.5 °C en 4,9 °C en was gemiddeld 1,5 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 2,4 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
31 januari » De Nederlandse draadomroep ('radiodistributie') wordt opgeheven.
29 maart » Premier James Mancham verklaart in Londen dat de Seychellen een jaar na de algemene verkiezingen van 25 april 1974 onafhankelijk zullen worden.
7 juli » Nederland verliest de finale van het WK voetbal met 2-1 van gastland West-Duitsland.
15 juli » Een door Griekenland gesteunde staatsgreep op Cyprus, waarbij de president, aartsbisschop Makarios, wordt afgezet, leidt bijna tot een oorlog tussen de Navo-partners.
31 augustus » De zeezenders Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis stoppen noodgedwongen met uitzenden.
19 december » De microcomputer Altair 8800 komt op de markt, de eerste computer gericht op de particuliere markt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Richard Carver, "Richard Carver Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/richard-carver-family-tree/P2321.php : benaderd 14 mei 2025), "Edgar Albert Bruhn (1909-1974)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.