De temperatuur op 13 juni 1891 lag rond de 12,6 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 77%. Bron: KNMI
29 januari » Liliuokalani wordt koningin van Hawaï.
15 juni » Verheffing van de Apostolische Vicariaten Noord-, Centraal- en Zuid-Japan tot het Aartsbisdom Tokio en de bisdommen Osaka en Nagasaki.
21 augustus » In Nederland treedt het kabinet-Van Tienhoven aan, als opvolger van kabinet-Mackay.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
5 november » Marie Curie wordt aangesteld als docente fysica aan de Sorbonne – de eerste vrouw die ooit die positie bekleedde.
15 december » De Canadees James Naismith vindt het basketbal uit.
Trouwdag 19 juli 1909
De temperatuur op 19 juli 1909 lag tussen 10,7 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 16,2 °C. Er was 7,6 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
2 februari » In de Franse krant Le Figaro publiceert de Italiaanse schrijver Filippo Tommasso Marinetti zijn futuristisch manifest: een loflied op de dynamiek van het machinetijdperk.
16 februari » Ernest Shackleton bereikt de magnetische zuidpool.
31 maart » Servië accepteert Oostenrijks gezag over Bosnië en Herzegovina.
18 april » Jeanne d'Arc wordt in Rome zalig verklaard.
12 september » De Duitser Max Wolf maakt de eerste fotografische opname van de komeet Halley.
15 oktober » Ontploffende lading (picrinezuur) bij opruiming wrak bij Katwijk, 6 doden.
Dag van overlijden 31 mei 1989
De temperatuur op 31 mei 1989 lag tussen 4,2 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 9,6 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,6 uur zonneschijn (40%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
28 januari » Schaatsster Herma Meijer verbetert in Calgary het Nederlands record van Ingrid Haringa op de 500 meter (40,61 seconden) met een tijd van 40,53 seconden.
1 februari » De Vlaamse Televisie Maatschappij (VTM) zendt voor het eerst uit.
10 mei » Benoeming van Tadeusz Kondrusiewicz tot rooms-katholiek apostolisch administrator van Minsk in Wit-Rusland.
1 december » Het parlement van de DDR schaft de grondwettelijke regel af die de communistische partij alleenheerschappij geeft in het bestuur. (Egon Krenz, het Politbureau, en het Centraal Comité treden twee dagen later af.)
17 december » In de 78ste Davis Cup verslaat Duitsland Zweden met 3 tegen 2.
22 december » Na een week van bloedige demonstraties neemt Ion Iliescu het presidentschap over van Roemenië, waardoor Nicolae Ceaușescu's communistische bewind tot een einde komt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Richard Carver, "Richard Carver Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/richard-carver-family-tree/P1213.php : benaderd 13 mei 2025), "Arnold George Clarence Ellery (1891-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.