De temperatuur op 1 juli 1930 lag tussen 16,5 °C en 30,7 °C en was gemiddeld 22,4 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 10,3 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
18 februari » Clyde Tombaugh ontdekt de planeet Pluto na bestudering van foto's die in januari zijn genomen (sinds 24 augustus 2006 wordt Pluto niet langer als planeet maar als dwergplaneet bestempeld).
8 maart » Mahatma Gandhi start een burgerlijke ongehoorzaamheidsactie in India.
24 maart » In Rijnsburg wordt de Nederlandse amateurvoetbalclub Rijnsburgse Boys opgericht.
18 juni » Oprichting van het Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR), de Belgische officiële radio.
13 juli » Het eerste wereldkampioenschap voetbal begint in Uruguay. Lucien Laurent van Frankrijk scoort in de negentiende minuut van de openingswedstrijd tegen Mexico het allereerste WK-doelpunt.
30 juli » Uruguay wint het WK voetbal door in de finale Argentinië te verslaan met 4-2.
Trouwdag 15 april 1949
De temperatuur op 15 april 1949 lag tussen 4,8 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 11,4 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
4 mei » Bij de Superga-vliegramp komt het hele elftal van voetbalclub Torino om het leven.
8 mei » De nieuwe grondwet van West-Duitsland wordt goedgekeurd. Ze zal op 23 mei in werking treden.
29 juni » Bisschopswijding van Léon Lommel, bisschop-coadjutor van Luxemburg.
8 september » Geallieerde legers verlaten Berlijn definitief.
22 september » De Sovjet-Unie brengt zijn eerste atoombom tot ontploffing.
9 oktober » In Belgrado wordt Stadion Partizan officieel geopend.
Dag van overlijden 24 juni 1995
De temperatuur op 24 juni 1995 lag tussen 11,0 °C en 20,4 °C en was gemiddeld 15,9 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 4,3 uur zonneschijn (26%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
10 mei » Dagbladuitgever Perscombinatie (de Volkskrant, Het Parool en Trouw) wil een meerderheidsbelang in tv-station AT5, zo kondigt het bedrijf aan. Sinds begin 1992 heeft Perscombinatie al een belang van 50 procent in de Amsterdamse lokale zender.
19 mei » De vier verdachten die sinds februari vanwege het Agusta-schandaal in de Luikse Lantin-gevangenis zaten, worden vrijgelaten. De Kamer van Inbeschuldigingstelling acht hun aanhouding niet langer noodzakelijk voor het onderzoek.
19 mei » De vorig jaar tot vier jaar gevangenis veroordeelde leider van de onafhankelijke Indonesische vakcentrale SBSI, Muchtar Pakpahan, wordt in Medan (Noord-Sumatra) onverwacht op vrije voeten gesteld.
22 mei » Shell probeert voor de kust van Schotland het olieplatform Brent Spar te ontruimen. Leden van de milieu-organisatie Greenpeace houden het platform al enige tijd bezet.
5 juni » De bevelhebber van het Russische leger verklaart dat de strijders voor de onafhankelijkheid van Tsjetsjenië zijn verdreven uit het dorp Vedeno.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Randy James Hammock, "RanHam Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/ranham-tree/P35.php : benaderd 2 mei 2025), "Doris Elaine Wilson (1930-1995)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.