13 februari » De gebroeders Lumière verkrijgen in Parijs patent op hun cinematograaf.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
11 juli » De Gebroeders Lumière vertonen een eerste film aan wetenschappers.
15 december » Oprichting van Eintracht Braunschweig, een Duitse voetbalclub uit Brunswijk.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
28 december » De Gebroeders Lumière tonen voor het eerst films aan een betalend publiek.
Doopdag 6 maart 1895
De temperatuur op 6 maart 1895 lag rond de -2.8 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 82%. Bron: KNMI
8 februari » Benoeming van Henricus van de Wetering tot hulpbisschop van Utrecht.
25 mei » Iers toneelschrijver en dichter Oscar Wilde wordt schuldig bevonden aan sodomie en moet voor twee jaar de gevangenis in.
26 juli » Huwelijk van Marie Sklodowska en Pierre Curie.
10 november » Eerste voorstelling van de cinematograaf van de gebroeders Lumière in Brussel.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Trouwdag 1 augustus 1925
De temperatuur op 1 augustus 1925 lag tussen 8,7 °C en 19,0 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 5,7 mm neerslag. Er was 4,8 uur zonneschijn (31%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 4 augustus 1925 tot 8 maart 1926 was er in Nederland het kabinet Colijn I met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
8 januari » De eerste officiële voorloper van de Avrobode, de Radio Luistergids, verschijnt.
14 maart » John Jacobs, Engels golfspeler († 2017)
21 mei » Heiligverklaring en uitroeping tot kerkleraar van Petrus Canisius, Nederlands theoloog.
7 juli » Oprichting van de Belgische voetbalclub Koninklijke White Star Club Lauwe.
2 augustus » Conrad Hilton opent in Dallas, Texas het eerste Hilton-hotel.
11 november » Robert Millikan bewijst het bestaan van kosmische straling.
Dag van overlijden 29 december 1964
De temperatuur op 29 december 1964 lag tussen -12,7 °C en -1,5 °C en was gemiddeld -6,1 °C. Er was 0,2 mm neerslag. Er was 2,7 uur zonneschijn (35%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
5 januari » Ontmoeting tussen Paus Paulus VI en patriarch Athenagoras I van Constantinopel in Jeruzalem. Het is de eerste ontmoeting tussen de leiders van de rooms-katholieke en Orthodoxe Kerk sinds 1439.
26 mei » De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) wordt opgericht.
14 september » Paus Paulus VI opent in Rome de derde zitting van het Tweede Vaticaans Concilie.
24 september » De Commissie-Warren publiceert haar rapport over de moord op president Kennedy.
12 oktober » Lancering van de Russische Voschod 1, eerste ruimtevlucht met een bemanning bestaande uit meer dan één persoon.
1 december » President Lyndon B. Johnson en zijn adviseurs besluiten tot een tweefasenplan voor bombardementen op Vietnam.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter John Oswald, "Pop Oswald Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/pop-oswald-tree/P30.php : benaderd 30 april 2025), "Joseph Harold CORFIELD (1895-1964)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.