De temperatuur op 28 juli 1926 lag tussen 10,6 °C en 18,5 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 7,6 mm neerslag. Er was 1,1 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
23 januari » Nederland speelt in Antwerpen zijn eerste officiële hockeyinterland. Tegenstander is België, dat met 2-1 wordt verslagen.
27 januari » John Logie Baird geeft de eerste demonstratie van een nieuwe uitvinding: de televisie.
8 maart » Vier maanden na de Nacht van Kersten krijgt Nederland een nieuwe regering, het kabinet-De Geer I.
9 maart » Oprichting van de Noorse voetbalclub Strindheim IL uit Trondheim.
14 maart » François Morel, Canadees componist/muziekpedagoog/dirigent/pianist († 2018)
9 mei » De Amerikaanse ontdekkingsreizigers Richard Byrd en Floyd Bennett vliegen als eersten over de Noordpool.
Trouwdag 8 november 1944
De temperatuur op 8 november 1944 lag tussen 3,4 °C en 8,7 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 4,6 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was 1,6 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
23 augustus » In Warnsveld wordt een temperatuur van 38,6°C gemeten; de hoogste dagtemperatuur ooit sinds het begin van de metingen in Nederland. Pas in 2019 werd dit record verbroken.
2 september » Tweede Wereldoorlog: Anne Frank en haar familie worden op de laatste transporttrein van Kamp Westerbork naar Auschwitz gezet. Drie dagen later komen ze aan.
8 september » Lancering van de eerste V2-raket vanuit Nederland richting Londen; doel wordt getroffen.
17 september » Britse grondtroepen steken bij Lommel de grens over en paratroepen landen bij Eindhoven, Son, Nijmegen en Arnhem, als onderdeel van Operatie Market Garden.
2 oktober » Putten: de Duitse bezetter voert een razzia uit in het dorp en voert 659 mannen en jongens weg. Hiervan keren er later slechts 49 terug, de rest komt om in concentratiekampen. Zie: Razzia van Putten.
8 december » Bij een overval op de Leeuwarder gevangenis Blokhuispoort worden 51 verzetsmensen bevrijd.
Dag van overlijden 31 december 2004
De temperatuur op 31 december 2004 lag tussen 7,2 °C en 9,4 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 2,9 mm neerslag gedurende 6,4 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
13 januari » Op het Terra College in Den Haag schiet de 17-jarige leerling Murat Demir conrector Hans van Wieren dood.
2 maart » Bij een zelfmoordaanslag tijdens een sjiitisch bijeenkomst in Quetta in Pakistan vallen 44 doden.
8 maart » Een tijdelijke grondwet voor Irak wordt ondertekend.
23 mei » Verkiezing van Horst Köhler tot negende bondspresident van Duitsland.
30 juli » In Mönchengladbach wordt het Borussia-Park officieel in gebruik genomen. Het stadion vervangt het verouderde Bökelbergstadion.
15 december » De Efteling opent zijn 25e sprookje in het sprookjesbos: Het meisje met de zwavelstokjes ter gelegenheid van het 200e geboortejaar van de schrijver Hans Christian Andersen in 2005.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Shane Kidson, "Poole Ancestor Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/poole-ancestor-tree/I312524360466.php : benaderd 4 mei 2025), "Arleen Jane Bickford (1926-2004)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.