De temperatuur op 5 november 1919 lag tussen -1.3 °C en 3,6 °C en was gemiddeld 0.5 °C. Er was 1,7 uur zonneschijn (18%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
11 maart » Het Paraguayaans voetbalelftal speelt de eerste interland uit de geschiedenis en verliest thuis met 5-1 van buurland Argentinië.
23 maart » Benito Mussolini richt de fascistische partij op.
21 juli » Anthony Fokker sticht in Amsterdam zijn eigen vliegtuigfabriek.
16 oktober » Inwijding van de Sacré-Cœurbasiliek in Parijs door kardinaal Léon-Adolphe Amette.
1 december » Lady Nancy Astor wordt het eerste vrouwelijke lid van het Britse Parlement.
Trouwdag 30 juli 1940
De temperatuur op 30 juli 1940 lag tussen 12,7 °C en 19,2 °C en was gemiddeld 15,8 °C. Er was 0.9 mm neerslag gedurende 0.8 uur. Er was 1,3 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
21 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt tegen België. Het is de laatste interlandwedstrijd onder leiding van Bob Glendenning. Langer dan de Engelse trainer hield niemand het bij de nationale ploeg uit: op 2 november 1924 debuteerde hij.
11 mei » De Duitse invallers bereiken het Albertkanaal.
25 juni » De Nederlandse onderzeeboot O 13 keert niet terug van een patrouille op de Noordzee en wordt officieel als vermist beschouwd.
29 juni » WO II: Anjerdag, Nederlanders geven in groten getale uiting aan hun onvrede over de Duitse bezetting.
De temperatuur op 3 februari 1998 lag tussen -1.8 °C en 5,8 °C en was gemiddeld 1,3 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 6,4 uur zonneschijn (70%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Van maandag 3 augustus 1998 tot maandag 22 juli 2002 was er in Nederland het kabinet Kok II met als eerste minister W. Kok (PvdA).
9 januari » Kosmologen kondigen in Science aan dat de expansiesnelheid van het universum aan het vergroten is.
20 januari » President Robert Mugabe van Zimbabwe zet het leger in om gewelddadige demonstraties in de hoofdstad Harare de kop in te drukken.
3 februari » Karla Faye Tucker is de eerste vrouw sinds 135 jaar op wie in Texas de doodstraf wordt toegepast.
23 april » Marc Dutroux ontsnapt uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Vier uur later wordt hij in de Ardense bossen van Herbeumont opgemerkt door een boswachter en gearresteerd. Minister van Justitie Stefaan De Clerck en Minister van Binnenlandse Zaken Johan Vande Lanotte hebben ondertussen al hun ontslag gegeven. In 2000 wordt Dutroux veroordeeld tot vijf jaar cel voor het bedreigen van een politieagent bij de ontsnapping.
1 juni » Het Nederlands voetbalelftal speelt in Eindhoven een oefenduel tegen Paraguay en wint met 5-1, onder meer door twee treffers van Marc Overmars.
3 oktober » Zaligverklaring van kardinaal Alojzije Stepinac (1898-1960) in Marija Bistrica (Kroatië) door paus Johannes Paulus II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Shane Kidson, "Poole Ancestor Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/poole-ancestor-tree/I312520781734.php : benaderd 3 mei 2025), "Wallace Dewey Lott (1919-1998)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.