8 mei » Op Martinique barst een vulkaan uit. Gloeiend hete lava stroomt over de hellingen van de Mont Pelée naar beneden. Ten gevolge van die uitbarsting verliezen vele mensen het leven en wordt de voornaamste stad op het eiland, Saint Pierre, verwoest.
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
23 juli » Oprichting van de Nederlandse voetbalclub SBV Excelsior.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
2 november » Oprichting van de Chileense voetbalclub Club Social de Deportes Rangers.
14 december » Eerste telegraafkabel gelegd onder de Stille Oceaan.
Trouwdag 1 januari 1927
De temperatuur op 1 januari 1927 lag tussen 3,4 °C en 7,1 °C en was gemiddeld 5,2 °C. Er was 0.2 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
14 maart » Joop Wolff, Nederlands verzetsstrijder, journalist en communistisch politicus († 2007)
20 mei » Charles Lindbergh begint aan de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische oceaan in zijn toestel Spirit of St. Louis.
13 juni » Op Fifth Avenue wordt een ticker-tape parade gehouden ter ere van Charles Lindbergh die enkele weken eerder de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan had uitgevoerd.
29 juli » Ingebruikname eerste ijzeren long, in New York.
23 augustus » In Boston worden de Italiaans-Amerikaanse anarchisten Sacco en Vanzetti terechtgesteld.
1 november » In Lima verliest het Peruviaans voetbalelftal de allereerste officiële interland uit de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land met 4-0 van Uruguay.
Dag van overlijden 29 april 1991
De temperatuur op 29 april 1991 lag tussen 2,9 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 7,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 0.2 uur zonneschijn (1%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
27 januari » De politieke partij PSP wordt officieel opgeheven; de partij gaat samen met de CPN, EVP en PPR op in GroenLinks.
23 maart » Begin van de Sierra Leoonse Burgeroorlog na de inval van het Revolutionary United Front, gesteund door troepen van de Liberiaanse legerleider Charles Taylor, in een poging de regering van Joseph Momoh af te zetten.
26 maart » De presidenten van Brazilië, Argentinië, Paraguay en Uruguay ondertekenen een blauwdruk voor een gemeenschappelijke markt van de evenaar tot Antarctica.
1 april » Krajina, de door een meerderheid van Serviërs bewoonde provincie van Kroatië, scheidt zich formeel van Kroatië af en sluit zich aan bij Servië.
19 juni » De Verenigde Staten sluiten een overeenkomst met Brazilië, Uruguay, Paraguay en Argentinië over een gemeenschappelijk raamwerk voor de verbetering van de onderlinge handel en investeringen. De ondertekening vormt een onderdeel van de plannen voor de vorming van een pan-Amerikaanse vrijhandelszone.
7 september » Ronald Venetiaan gekozen tot president van Suriname.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Laurence Hennessy, "Peters Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/peters-family-tree/P475.php : benaderd 13 mei 2025), "Henry George Holling (1902-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.