De temperatuur op 1 oktober 1904 lag tussen 8,9 °C en 15,1 °C en was gemiddeld 11,8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
14 maart » Isabella Richaards, Surinaams politica († 1985)
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
31 oktober » Het Nationaal Congres van Brazilië keurt de Wet voor Verplichte Vaccinatie goed, wat de aanleiding is voor de "Vaccinrevolte".
15 november » Gillette verwerft patent op het veiligheidsscheermes
Trouwdag 28 september 1952
De temperatuur op 28 september 1952 lag tussen 7,2 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 2,1 mm neerslag gedurende 1,6 uur. Er was 8,8 uur zonneschijn (74%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
28 april » Het Vredesverdrag van San Francisco treedt in werking; Japan herwint zijn soevereiniteit.
25 juli » Het verdrag over de oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal wordt van kracht.
23 september » Richard Nixon houdt zijn "Checkers"-toespraak (genoemd naar zijn cockerspaniël Checkers)
4 oktober » In Brussel wordt de Noord-Zuidverbinding ingehuldigd.
27 oktober » Opening van het Estadio Nacional in Lima, Peru.
25 november » In Londen gaat het toneelstuk The Mousetrap van Agatha Christie in première. Het wordt tot op heden onafgebroken gespeeld, en is daarmee de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld.
Dag van overlijden 22 april 1989
De temperatuur op 22 april 1989 lag tussen 5,9 °C en 10,6 °C en was gemiddeld 7,4 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (17%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 januari » Met het overlijden van keizer Hirohito (87) eindigt voor Japan de zogenaamde Showaperiode (periode van verlichte vrede). Hirohito's zoon, Akihito, wordt de nieuwe keizer en een nieuwe periode, de Heiseiperiode, begint op 8 januari.
8 februari » De Italiaanse politie brengt in de havenstad Savona een Deens schip op met 170 ton wapens aan boord. De lading blijkt bestemd voor verzetsbewegingen in Bolivia en Colombia.
23 november » Na protesten in Kosovo tegen de Servische beperkingspolitiek kondigt Servië de uitzonderingstoestand af.
15 december » In Disney's Hollywood Studios wordt de attractie Star Tours geopend.
16 december » Dictator-generaal Augusto Pinochet van Chili verliest de presidentsverkiezingen van de christendemocraat Patricio Aylwin.
22 december » Na een week van bloedige demonstraties neemt Ion Iliescu het presidentschap over van Roemenië, waardoor Nicolae Ceaușescu's communistische bewind tot een einde komt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Laurence Hennessy, "Peters Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/peters-family-tree/P447.php : benaderd 12 mei 2025), "Clarence Henry Dreessen (1904-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.