De temperatuur op 14 januari 1922 lag tussen -6.2 °C en 0.7 °C en was gemiddeld -2 °C. Er was 0.2 uur zonneschijn (2%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 februari » Het Rotterdams Nieuwsblad begint als eerste dagblad met een strip, Nieuwe Oostersche Sprookjes, van de hand van Henk Backer.
28 oktober » Mars op Rome. Begin van fascistisch bewind van Benito Mussolini in Italië, in 1924 uitmondend in zijn alleenheerschappij.
31 oktober » De RAI Amsterdam opent een semipermanente tentoonstellingshal aan de Ferdinand Bolstraat te Amsterdam.
31 oktober » Triomftocht van Italiaanse zwarthemden n.a.v. succesvolle coup, waarop Mussolini en zijn Fascistische Partij aan de macht komen.
8 november » Parijse metrolijn 9 voor het eerst geopend.
24 november » Mussolini krijgt van het Italiaanse parlement voor één jaar dictatoriale bevoegdheden.
Trouwdag 11 juli 1947
De temperatuur op 11 juli 1947 lag tussen 12,8 °C en 17,4 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 16,4 mm neerslag gedurende 5,7 uur. Er was 0.8 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
4 januari » In Duitsland verschijnt de eerste editie van weekblad Der Spiegel.
14 maart » Peter Skellern, Engels singer-songwriter († 2017)
5 juni » Amerikaans minister van buitenlandse zaken George Marshall lanceert een plan voor massale economische steun voor het ontredderde Europa, het zogenaamde Marshallplan.
6 juni » Tjeerd van der Weide, voormalig NSB-burgemeester van Velsen wordt na een ter dood veroordeling geëxecuteerd voor zijn daden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
7 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Huachipato.
24 juni » De eerste bekende rapportage van een UFO: Kenneth Arnold, vliegend over de staat Washington, ziet negen lichtgevende ronde objecten.
Dag van overlijden 17 augustus 2015
De temperatuur op 17 augustus 2015 lag tussen 12,9 °C en 15,2 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 13,6 mm neerslag gedurende 19,8 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
8 februari » Ivoorkust wint het Afrikaans kampioenschap voetbal in Equatoriaal-Guinea door Ghana na strafschoppen in de finale te verslaan met 9-8, na een eindstand van 0-0.
15 augustus » President Rafael Correa van Ecuador kondigt uit voorzorg de noodtoestand af vanwege de dreigende uitbarsting van de vulkaan Cotopaxi, zo'n 70 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito.
17 augustus » Bij een bomaanslag op een tempel in Bangkok komen 22 mensen om en raken er 120 gewond.
23 oktober » Na ruim een week van gewelddadige protesten besluit president Jacob Zuma van Zuid-Afrika de gewraakte verhoging van collegegelden te schrappen.
12 december » Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg stapt op vanwege de nasleep van de Teevendeal
19 december » De popgroep Normaal neemt na 40 jaar afscheid met een concert in stadion GelreDome in Arnhem.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Laurence Hennessy, "Peters Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/peters-family-tree/P345.php : benaderd 12 mei 2025), "Esther Viola Hoppe (1922-2015)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.