Van maandag 5 november 2012 tot donderdag 26 oktober 2017 was er in Nederland het kabinet Rutte II met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
Nederland had zo'n 16,9 miljoen inwoners.
24 maart » Vlucht 9525 van de Duitse vliegmaatschappij Germanwings stort neer in Zuid-Frankrijk.
11 mei » Voetballer Neeskens Kebano van Royal Charleroi Sporting Club wordt verkozen tot beste speler van Afrikaanse afkomst in de Belgische Eerste klasse A en wint de Ebbenhouten Schoen.
12 augustus » De Zweed Hans Backe wordt aangesteld als bondscoach van het Fins voetbalelftal, als opvolger van de ontslagen Mixu Paatelainen.
8 december » President Nicolás Maduro van Venezuela roept zijn ministers op hun posities ter beschikking te stellen. Het vertrek moet de weg vrijmaken voor "een proces van vernieuwing", aldus de socialistische leider.
12 december » Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg stapt op vanwege de nasleep van de Teevendeal
31 december » De V&D Group, een Nederlandse warenhuisketen, wordt failliet verklaard.
Weer 19 maart 2015
De temperatuur op 19 maart 2015 lag tussen 0,7 °C en 12,6 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 5,0 uur zonneschijn (41%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.