Van donderdag 22 februari 2007 tot donderdag 14 oktober 2010 was er in Nederland het kabinet Balkenende IV met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van donderdag 14 oktober 2010 tot maandag 5 november 2012 was er in Nederland het kabinet Rutte I met als eerste minister Mark Rutte (VVD).
Nederland had zo'n 16,5 miljoen inwoners.
26 januari » Het Nederlandse bedrijf Spyker neemt de failliete Zweedse autofabriek Saab over van het noodlijdende Amerikaanse concern General Motors.
21 april » Somalische zeerovers vallen bij vergissing een Frans marineschip aan. Zes piraten worden door de bemanning van de 3800 ton metende La Somme ingerekend.
21 juli » Een half jaar na de zware aardbeving in Haïti schrapt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) alle schulden van het land.
1 augustus » De Nederlandse soldaten van de operatie Task Force Uruzgan beginnen met hun terugtrekking uit de Afghaanse provincie Uruzgan.
26 oktober » De vulkaan Merapi op het Indonesische eiland Java barst uit. De vulkaan ligt zo'n 25 kilometer ten noorden van de stad Jogjakarta.
11 november » President Hugo Chávez van Venezuela promoveert generaal Henry Rangel tot hoogste commandant binnen het leger. De Verenigde Staten beschouwen Rangel als een van de belangrijkste steunpilaren van drugssmokkel door de Colombiaanse guerrillabeweging FARC.
Weer 29 augustus 2010
De temperatuur op 29 augustus 2010 lag tussen 9,7 °C en 16,7 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 25,6 mm neerslag gedurende 11,2 uur. Er was 2,6 uur zonneschijn (19%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.