Van dinsdag 27 mei 2003 tot vrijdag 7 juli 2006 was er in Nederland het kabinet Balkenende II met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Van vrijdag 7 juli 2006 tot donderdag 22 februari 2007 was er in Nederland het kabinet Balkenende III met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Nederland had zo'n 16,3 miljoen inwoners.
6 juni » De datum van vandaag wordt geschreven als 6-6-6 ofwel 666, wat het Getal van het Beest is. Duizenden christenen wereldwijd bidden voor afkering van het kwaad.
11 juni » Rafael Nadal verdedigt zijn titel op Roland Garros succesvol door in de finale Roger Federer in vier sets te verslaan.
3 september » Madonna geeft het eerste van twee omstreden concerten in de Amsterdam ArenA, in het kader van haar Confessions Tour. Tijdens het nummer Live to Tell hangt ze aan een kruis, terwijl ze een doornenkroon draagt.
22 september » Nabij Lathen komen 23 mensen om het leven wanneer een magneetzweeftrein botst met een onderhoudsvoertuig.
13 december » In een onderbreking van een RTBF-programma wordt gemeld dat Vlaanderen zich onafhankelijk heeft verklaard en dat koning Albert II gevlucht is. Naderhand blijkt dit een grap te zijn, bedoeld om een debat over de toekomst van België aan te zwengelen.
28 december » De Unie van Islamitische Rechtbanken wordt door troepen van het Somalische regeringsleger en het leger van Ethiopië uit de Somalische hoofdstad Mogadishu verjaagd.
Weer 21 maart 2006
De temperatuur op 21 maart 2006 lag tussen -1,9 °C en 7,0 °C en was gemiddeld 2,9 °C. Er was 5,6 uur zonneschijn (46%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.