Van dinsdag 27 mei 2003 tot vrijdag 7 juli 2006 was er in Nederland het kabinet Balkenende II met als eerste minister Mr.dr. J.P. Balkenende (CDA).
Nederland had zo'n 16,3 miljoen inwoners.
29 januari » Op het partijcongres neemt de PvdA een 'beginselmanifest' aan. Hiermee wordt afscheid genomen van het beginselprogramma uit 1977, waarin de nationalisatie van belangrijke industrieën, banken en verzekeringsmaatschappijen werd bepleit.
21 februari » Wikipedia ondervindt een stroomstoring en is voor dataherstel één dag offline.
14 mei » Zaligverklaring van Ascensión Nicol Goñi (1868-1940), Spaans stichteres van de Dominican Missionary Sisters of the Rosary, en Marianne Cope (1838-1918), Duits-Amerikaans religieuze in de leprakolonie op Molokai, in Rome.
3 juli » Roger Federer wint voor de derde keer op rij het toernooi van Wimbledon.
14 augustus » Het Zimbabwaans voetbalelftal wint de negende editie van de COSAFA Cup door in de finale Zambia met 1-0 te verslaan.
27 oktober » Het grootste vliegtuig ter wereld, de Antonov An-225, landt voor de eerste keer in Nederland.
Weer 21 januari 2005
De temperatuur op 21 januari 2005 lag tussen 3,8 °C en 8,2 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 0,8 mm neerslag gedurende 1,5 uur. Er was 2,0 uur zonneschijn (24%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.