Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
Nederland had zo'n 15,3 miljoen inwoners.
23 mei » Verkiezing van Roman Herzog tot zevende bondspresident van Duitsland.
3 juni » Het Zambiaans voetbalelftal lijdt de grootste nederlaag uit zijn geschiedenis door in Brussel met 9-0 onderuit te gaan tegen België.
24 juni » De regering van Guatemala en linkse rebellen worden het in Oslo eens over de oprichting van een commissie die de schendingen van mensenrechten moet onderzoeken. Het akkoord is een doorbraak in het vredesoverleg om een eind aan de jarenlange burgeroorlog te maken.
25 september » De handbalsters van Denemarken winnen in Berlijn het eerste Europees kampioenschap door in de finale gastland Duitsland met 27-23 te verslaan.
14 oktober » Het Azerbajdzjaanse parlement bekrachtigt het arrestatiebevel tegen premier Suret Huseynov. De premier wordt gezocht wegens "hoogverraad" in verband met zijn vermeende betrokkenheid bij een poging tot een staatsgreep.
20 november » Ten minste 5.000 moslimfundamentalisten houden een betoging bij een grote moskee in Niamey, de hoofdstad van de West-Afrikaanse staat Niger, tegen het gebruik van condooms en de voorlichtingscampagnes van de Nigerese regering over aids en geboortebeperking.
Weer 15 oktober 1994
De temperatuur op 15 oktober 1994 lag tussen 3,1 °C en 17,6 °C en was gemiddeld 9,4 °C. Er was 6,9 uur zonneschijn (64%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.