Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Nederland had zo'n 15,0 miljoen inwoners.
17 maart » De Finse coalitieregering verliest bij verkiezingen haar meerderheid in het parlement.
15 april » De Oost-Europa Bank wordt opgericht.
9 juni » President César Gaviria van Colombia werkt mee aan de ontbinding van het parlement en schrijft vervroegde verkiezingen uit, waardoor op 4 juli een nieuwe grondwet kan worden aangenomen om een einde te maken aan het machtsmonopolie van de twee traditionele partijen, de liberalen en conservatieven.
28 juni » Paus Johannes Paulus II creëert 22 nieuwe kardinalen, onder wie de Australische oud-nuntius in Nederland Edward Idris Cassidy.
5 september » Het Congres van Volksafgevaardigden heft de Sovjet-Unie op, waardoor de communistische eenheidsstaat niet meer bestaat.
2 december » De Keniase Afrikaanse Nationale Unie (KANU), regeringspartij sinds de onafhankelijkheid van 1963, geeft het machtsmonopolie op. De KANU-bestuursraad onder voorzitterschap van president Daniel arap Moi besluit het meerpartijenstelsel in te voeren.
Weer 12 maart 1991
De temperatuur op 12 maart 1991 lag tussen 5,8 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 10,8 °C. Er was 5,1 uur zonneschijn (44%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.