Van 5 april 1967 tot dinsdag 6 juli 1971 was er in Nederland het kabinet De Jong met als eerste minister P.J.S. de Jong (KVP).
Nederland had zo'n 12,8 miljoen inwoners.
2 maart » De supersonische Concorde maakt haar eerste vlucht.
29 mei » Een nieuwe Nederlandse omroepwet treedt in werking: de NTS en de NRU gaan op in de NOS.
19 augustus » De Surinaamse militaire grenspost te Tigri aan de Corantijnrivier wordt middels een truck met geweld overgenomen door Guyanese militairen. Sindsdien is het "betwist gebied" gelegen tussen de Boven Corantijn- en de Coeroenirivier in handen van de Guyanezen.
24 augustus » De eerste aflevering van Kapitän Harmsen wordt uitgezonden.
1 september » In Libië plegen de Vrije Officieren voor Eenheid en Socialisme, onder wie kolonel Moammar al-Qadhafi, een staatsgreep.
15 oktober » Honderdduizenden mensen nemen deel aan anti-oorlogsdemonstraties tegen de Vietnamoorlog die overal in de Verenigde Staten zijn georganiseerd.
Weer 22 november 1969
De temperatuur op 22 november 1969 lag tussen 3,8 °C en 10,2 °C en was gemiddeld 7,8 °C. Er was 0,7 mm neerslag gedurende 2,0 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.