Van 31 juli 1935 tot 24 juni 1937 was er in Nederland het kabinet Colijn III met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
Van 24 juni 1937 tot 25 juli 1939 was er in Nederland het kabinet Colijn IV met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
Nederland had zo'n 8,6 miljoen inwoners.
18 maart » Een ontploffing in een schoolgebouw in New London veroorzaakt een instorting en meer dan 450 doden.
18 maart » Oprichting van de Azerbeidzjaanse voetbalclub Neftçi Bakoe.
27 maart » In Rotterdam wordt het Stadion Feijenoord (de Kuip) officieel in gebruik genomen. Feyenoord speelt een wedstrijd tegen het Belgische Beerschot en wint met 5-2.
28 mei » Het Britse kabinet van Neville Chamberlain treedt aan.
3 juni » De Engelse ex-koning Eduard VIII trouwt met zijn grote liefde Wallis Simpson. De verliefde koning mocht van de Engelse regering niet met haar trouwen omdat Wallis reeds gescheiden was en bovendien was zij Amerikaanse. De koning deed daarom eind 1936 afstand van de troon. Het echtpaar gaat vanaf dan verder leven als Hertog en Hertogin van Windsor in Frankrijk.
29 november » Prins Bernhard botst te Diemen met 160 kilometer per uur op een vrachtwagen. Hij raakt zwaargewond.
Weer 25 september 1937
De temperatuur op 25 september 1937 lag tussen 6,3 °C en 13,9 °C en was gemiddeld 11,4 °C. Er was 3,2 mm neerslag gedurende 2,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.