Van 31 juli 1935 tot 24 juni 1937 was er in Nederland het kabinet Colijn III met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
Nederland had zo'n 8,5 miljoen inwoners.
15 februari » Hitler presenteert de Volkswagen.
22 februari » Drie Hongaars-Nederlandse zussen nemen in Italië hun eerste lied Guarany Guaranà op als het Trio Lescano.
1 maart » De bouw van de Amerikaanse Hooverdam wordt afgerond.
16 juni » In Nijmegen wordt de Waalbrug, destijds langste boogspanningbrug van Europa, geopend door koningin Wilhelmina.
1 augustus » Het voormalige paleis van koning Willem II in Tilburg, wordt nadat het ruim 70 jaar als Rijks-HBS is gebruikt, na een grondige renovatie, door burgemeester Frans Vonk de Both in gebruik genomen als het stadhuis van Tilburg, en wordt bekend als het Paleis-Raadhuis.
25 november » Duitsland en Japan sluiten het Anti-Kominternpact, dat voornamelijk gericht is tegen de Komintern (Communistische Internationale) en in het bijzonder tegen de Sovjet-Unie.
Weer 7 november 1936
De temperatuur op 7 november 1936 lag tussen 6,3 °C en 11,0 °C en was gemiddeld 8,7 °C. Er was 2,6 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was 4,9 uur zonneschijn (53%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.