Van 8 maart 1926 tot 10 augustus 1929 was er in Nederland het kabinet De Geer I met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Nederland had zo'n 7,7 miljoen inwoners.
6 januari » Proclamatie van het koninkrijk van Joegoslavië.
11 februari » Mussolini en Paus Pius XI sluiten het Verdrag van Lateranen waarbij het Vaticaan als autonome staat wordt erkend.
6 juni » Verheffing van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur IJsland tot Apostolisch vicariaat IJsland.
15 juli » Paus Pius XI creëert één nieuwe kardinaal, de in 1996 zalig verklaarde Italiaanse aartsbisschop van Milaan Alfredo Ildefonso Schuster.
23 juli » Inwijding van de Christus Koning-kathedraal in Reykjavik door kardinaal Willem Marinus van Rossum, prefect van de Propaganda Fide.
16 december » Paus Pius XI creëert zes nieuwe kardinalen, onder wie de Italiaanse nuntius in Duitsland Eugenio Pacelli, de latere paus Pius XII.
Weer 12 september 1929
De temperatuur op 12 september 1929 lag tussen 8,3 °C en 26,2 °C en was gemiddeld 17,8 °C. Er was 3,3 mm neerslag. Er was 8,2 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.