11 januari » Aardbeving op Sicilië met een sterkte van 7,4 op de schaal van Richter.
4 augustus » Uitvinding van de champagne door Dom Perignon.
Doopdag 23 juli 1943
De temperatuur op 23 juli 1943 lag tussen 11,9 °C en 21,3 °C en was gemiddeld 16,5 °C. Er was 5,2 uur zonneschijn (33%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
23 januari » Britse troepen veroveren Tripoli op de asmogendheden.
2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
17 juli » De geallieerde bombardementen op Amsterdam-Noord. Ze waren gericht op de Fokker vliegtuigfabrieken in Amsterdam-Noord. Geen enkele bom raakte de fabriek, wel de huizen in de omgeving.
12 september » Naar eerst in 'huisarrest' gezeten te hebben wordt Benito Mussolini bevrijdt door de Duitsers, onder leiding van Otto Skorzeny.
30 september » Encycliek Divino Afflante Spiritu van Paus Pius XII over de promotie van Bijbelstudies.
18 oktober » De schrijver A.M. de Jong wordt door Nederlandse SS'ers vermoord, een van de zgn. Silbertanne-acties.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Grant P Ostler, "Ostler Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/ostler-family-tree/I3149.php : benaderd 14 mei 2025), "Thomas Miller (1693-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.