De temperatuur op 15 mei 1891 lag rond de 14,9 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 74%. Bron: KNMI
2 januari » Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
29 januari » Liliuokalani wordt koningin van Hawaï.
16 juni » John Abbott wordt premier van Canada.
21 augustus » In Nederland treedt het kabinet-Van Tienhoven aan, als opvolger van kabinet-Mackay.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
15 december » De Canadees James Naismith vindt het basketbal uit.
Dag van overlijden 17 november 1941
De temperatuur op 17 november 1941 lag tussen 5,5 °C en 10,0 °C en was gemiddeld 8,2 °C. Er was 5,8 mm neerslag gedurende 4,4 uur. Er was 0,6 uur zonneschijn (7%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
27 mei » Het Duitse oorlogsschip Bismarck vergaat in de Atlantische Oceaan.
4 juni » De voormalige Nederlandse mijnenlegger Van Meerlant gaat in Britse dienst verloren door een mijnexplosie, 42 Britse opvarenden komen om het leven.
26 november » De Verenigde Staten overhandigen Japan het Hull-ultimatum.
28 november » De Nederlandse onderzeeboot O 21 onder commando van Ltz I J.F. van Dulm brengt in de Golf van Cagliari de Duitse onderzeeboot U 95 tot zinken.
8 december » Het Congres van de Verenigde Staten verklaart Japan de oorlog. Alleen de vrouwelijke afgevaardigde Jeannette Rankin stemt tegen. Ook Engeland en Australië verklaren Japan de oorlog.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P6856.php : benaderd 30 april 2025), "Philip James Roosevelt (1891-1941)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.