1 april » Het rooms-katholieke blad De Maasbode verschijnt voor het eerst als dagblad.
3 april » De motor van Gottlieb Daimler wordt gepatenteerd in Duitsland.
13 mei » Oprichting van de Nederlandsche Kolfbond in de sociëteit De Vereniging te Haarlem. Honderd jaar later, op maandag 13 mei 1985, krijgt de bond het predicaat Koninklijk.
17 juni » Het Vrijheidsbeeld komt aan in de haven van New York.
6 juli » Eerste tests van het vaccin tegen hondsdolheid door Louis Pasteur.
10 november » Demonstratie van de eerste motorfiets door bouwer Gottlieb Daimler.
Dag van overlijden 11 maart 1968
De temperatuur op 11 maart 1968 lag tussen 1,2 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 3,0 °C. Er was 2,3 mm neerslag gedurende 3,1 uur. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
29 januari » Het ADR-verdrag treedt in werking. Het regelt het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg.
4 april » Moord op Martin Luther King door de blanke sluipschutter James Earl Ray.
24 mei » De elektrische witkar van provo Luud Schimmelpennink maakt zijn eerste rit in Amsterdam.
30 augustus » Zwemmer Mark Spitz uit de Verenigde Staten van Amerika verbetert in Long Beach zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vlinderslag met een tiende van een seconde tot 55,6 seconden.
14 september » Gyula Zsivótzky scherpt in Boedapest zijn eigen wereldrecord kogelslingeren (73,74 meter) aan tot 73,76 meter.
18 oktober » Verheffing van het rooms-katholieke apostolisch vicariaat IJsland tot Bisdom Reykjavik. Benoeming van de Nederlander Hendrik Hubert Frehen tot bisschop.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P5618.php : benaderd 1 mei 2025), "Jessie Sloane (1885-1968)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.