De temperatuur op 23 juli 1876 lag rond de 27,5 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 36%. Bron: KNMI
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
31 januari » De regering van de Verenigde Staten dwingt alle indianen in reservaten te gaan wonen.
7 maart » Alexander Graham Bell ontvangt patent voor de telefoon.
8 augustus » Thomas Alva Edison verkrijgt octrooi op de stencilmachine.
1 november » Het Noordzeekanaal wordt officieel geopend door koning Willem III.
17 november » De Slavische mars van de Russische componist Tsjaikovski gaat in première in Moskou tijdens een benefietconcert van het ICRC voor gewonde veteranen uit de Servisch-Turkse oorlog.
23 december » Begin van de Conferentie van Constantinopel tussen vijf Europese grootmachten.
Trouwdag 1 juli 1914
De temperatuur op 1 juli 1914 lag tussen 14,7 °C en 29,8 °C en was gemiddeld 23,2 °C. Er was 13,7 uur zonneschijn (82%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
15 april » Hermann Hesse publiceert zijn roman Rosshalde.
29 mei » De RMS Empress of Ireland botst tegen het Noorse steenkoolvrachtschip Storstad, en zinkt binnen 14 minuten. Van de 1477 passagiers aan boord overleven slechts 465 passagiers de ramp.
6 september » Eerste Wereldoorlog: Begin van de eerste slag bij de Marne.
18 oktober » De Slag om de IJzer gaat van start. Franse, maar vooral Belgische, soldaten verdedigen de Noordelijke frontlinie in de Westhoek.
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
15 december » Einde van de Slag bij Łódź; Rusland trekt zich terug op Moskou.
Dag van overlijden 14 mei 1931
De temperatuur op 14 mei 1931 lag tussen 10,7 °C en 17,8 °C en was gemiddeld 13,8 °C. Er was 1,4 mm neerslag gedurende 0.3 uur. Er was 9,8 uur zonneschijn (63%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
26 januari » In Groningen botst een passagierstrein uit Nieuweschans ter hoogte van de Lodewijkstraat op een rangerende goederentrein. Er vallen drie doden en vijf gewonden.
8 februari » Bij het tweede zelfstandige wereldkampioenschap ijshockey in Polen prolongeert Canada de wereldtitel door ook de laatste wedstrijd in de finaleronde - tegen de Verenigde Staten - winnend af te sluiten: 2-0.
10 februari » New Delhi wordt de hoofdstad van India.
14 april » Koning Alfonso XIII van Spanje afgezet. Uitroeping van de republiek.
21 augustus » Oprichting van de Portugese voetbalclub FC Famalicão.
4 december » Maximiliano Hernández Martínez pleegt een staatsgreep in El Salvador.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P4376.php : benaderd 1 mei 2025), "Charles Ready (Chester) Williamson (1876-1931)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.