De temperatuur op 5 september 1920 lag tussen 10,8 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 1,2 mm neerslag. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
19 mei » Oprichting van de centristische, agraristische Noorse politieke partij Senterpartiet.
15 augustus » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub Empoli FC.
26 augustus » Het 19e amendement op de Amerikaanse grondwet wordt van kracht en geeft vrouwen stemrecht.
5 september » België - Eerste IJzerbedevaart.
8 september » Oprichting van het Italiaans Regentschap Carnaro.
3 oktober » Het Uruguayaans voetbalelftal wint de vierde editie van de Copa América door in de slotwedstrijd met 2-1 te winnen van Chili.
Trouwdag 24 juli 1945
De temperatuur op 24 juli 1945 lag tussen 12,3 °C en 26,0 °C en was gemiddeld 18,8 °C. Er was 9,8 uur zonneschijn (62%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
24 februari » De Egyptisch premier Ahmed Maher Pasha wordt vermoord in het parlement.
25 februari » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de zevende keer de Copa América door in de voorlaatste wedstrijd met 1-0 te winnen van Uruguay.
6 april » Op Texel komt een Georgische eenheid in opstand tegen de Duitsers.
20 april » Nijkerk wordt bevrijd. Het Canadese leger staakt haar opmars richting West-Nederland voor de Grebbelinie.
8 juli » De Nederlandse onderzeeboot O 19 loopt vast op Laddrif en wordt twee dagen later vernietigd door de Amerikaanse onderzeeboot Cod.
31 oktober » Peru wordt een lidstaat van de Verenigde Naties
Dag van overlijden 3 oktober 1993
De temperatuur op 3 oktober 1993 lag tussen 8,6 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 14,7 mm neerslag gedurende 14,0 uur. Het was zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
1 januari » De voornaamste oppositiepartijen in Kenia verwerpen de uitslag van de eerste vrije verkiezingen in 26 jaar vanwege "wijdverbreide onregelmatigheden" door het regime van de winnende president Daniel arap Moi.
2 mei » Nederland eindigt met vijf medailles, waaronder twee gouden, als derde in het medailleklassement bij het EK judo in Athene, achter Frankrijk en Georgië.
16 mei » Voetbalclub VVV-Venlo wordt voor de eerste keer in de clubhistorie kampioen van de Nederlandse Eerste divisie.
26 mei » De sociaal-democratische partij van Finland wijst de voormalige VN-bemiddelaar Martti Ahtisaari aan als haar kandidaat voor het Finse presidentschap.
20 augustus » Een aardbeving met de kracht van zeven op de Schaal van Richter treft Papoea Nieuw Guinea.
29 november » Het Afrikaner Volksfront, een alliantie van rechtse blanke groeperingen in Zuid-Afrika, richt een eigen 'overgangsbewind' op.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P4.php : benaderd 30 april 2025), "Charles Alva Olson (1920-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.