De temperatuur op 12 december 1883 lag rond de 5,0 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 16 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 90%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
24 mei » Opening van de Brooklyn Bridge in New York in de Verenigde Staten.
1 juli » Oprichting van de ANWB.
12 augustus » De laatste levende Quagga (een zebra-soort) sterft in dierentuin Artis
27 augustus » Uitbarsting van de Krakatau, met een vloedgolf tot gevolg.
4 oktober » De Oriënt-Express rijdt voor het eerst.
Trouwdag 18 april 1911
De temperatuur op 18 april 1911 lag tussen 3,5 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 12,6 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (57%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
26 januari » Première van de opera Der Rosenkavalier van Richard Strauss in Dresden.
24 mei » In Nederland wordt de eerste vogel van een vogelringetje voorzien.
30 juni » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Sumatra in Nederlands-Indië.
9 augustus » Explosie in stoomketel op lijndienstboot Gutenberg Rotterdam, 5 doden.
22 augustus » In het Louvre wordt ontdekt dat de Mona Lisa is gestolen.
1 november » Italiaans-Turkse Oorlog - Tweede-luitenant vlieger Giulio Gavotti laat uit zijn Etrich Taube vier Cipelli-granaten vallen op vijandelijke stellingen en voert hierdoor de eerste bombardementen met behulp van een vliegtuig uit in de geschiedenis.
Dag van overlijden 2 maart 1950
De temperatuur op 2 maart 1950 lag tussen -5.2 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 0.3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 8,3 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
7 januari » Nederland en Frankrijk tekenen binnen het kader van het Vijfmogendhedenverdrag een verdrag van Sociale Verzekering.
25 april » De Republiek der Zuid-Molukken wordt uitgeroepen.
9 mei » De Franse minister van Buitenlandse Zaken Robert Schuman, geïnspireerd door een voorstel van de ambtenaar Jean Monnet, houdt een opgemerkt pleidooi voor een supranationale Europese organisatie. Hieruit groeit later de Europese Unie.
13 mei » Op Silverstone, Groot-Brittannië wordt de eerste race verreden van het eerste Formule 1-kampioenschap.
22 juli » Na lang politiek gekrakeel en een volksraadpleging over zijn houding in de oorlog, betrekt de Belgische koning Leopold III weer zijn paleis in Laken.
18 augustus » Julien Lahaut een Belgisch politicus, wordt vermoord, waarschijnlijk omdat hij op 11 augustus 1950 tijdens de eedaflegging van Prins Boudewijn, 'Vive la république' zou hebben geroepen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P3452.php : benaderd 1 mei 2025), "Horace Wadsworth Gillett (1883-1950)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.