Er was 8 mm neerslag. De winddruk was 12 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 86%. Bron: KNMI
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
1 januari » Japan gaat over op de gregoriaanse kalender.
2 februari » Bisschopswijding van Edmond Dumont, 97-ste bisschop van het bisdom Doornik.
28 februari » Armauer Hansen ontdekt de bacil die verantwoordelijk is voor de ziekte lepra
26 maart » Nederland stelt de sultan van Atjeh een ultimatum, zie Atjehoorlog.
20 mei » Levi Strauss en Jacob Davis krijgen patent op de spijkerbroek.
27 oktober » Joseph Glidden vraagt octrooi aan op prikkeldraad.
Dag van overlijden 20 november 1923
De temperatuur op 20 november 1923 lag tussen 1,2 °C en 5,4 °C en was gemiddeld 3,3 °C. Er was 12,9 mm neerslag. Er was 0,7 uur zonneschijn (8%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P26791.php : benaderd 1 mei 2025), "Catharine Nathalie Cameron (1873-1923)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.