De temperatuur op 14 oktober 1920 lag tussen 2,7 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 8,5 °C. Er was 0,1 mm neerslag. Er was 4,9 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
10 januari » Verdrag van de Volkenbond(Covenant of the League of Nations) in werking getreden.
4 februari » Duitsland ontruimt het Hultschiner landje
13 mei » De nationale voetbalteams van Italië en Nederland spelen voor het eerst in de geschiedenis tegen elkaar. Het vriendschappelijke duel in Genua eindigt in een 1-1 gelijkspel door treffers van Dé Kessler (0-1) en Enrico Sardi (1-1).
19 mei » Oprichting van de centristische, agraristische Noorse politieke partij Senterpartiet.
7 augustus » In Berlijn wordt het voetbalstadion Stadion An der alten Försterei officieel geopend.
19 december » Restauratie van koning Constantijn I van Griekenland, na referendum op 5 december.
Trouwdag 19 april 1945
De temperatuur op 19 april 1945 lag tussen 6,3 °C en 18,9 °C en was gemiddeld 12,5 °C. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
6 april » Op Texel komt een Georgische eenheid in opstand tegen de Duitsers.
16 april » Tweede Wereldoorlog: Sovjet-Unie start groot eindoffensief tegen Duitsland met als doel de verovering van Berlijn.
28 april » Benito Mussolini en zijn minnares Clara Petacci worden gedood door leden van het Italiaanse verzet wanneer ze het land proberen te ontvluchten.
23 mei » De prominente NSDAP-er Julius Streicher wordt, ondanks zijn vermomming als kunstenaar, herkend en gearresteerd.
16 november » In Londen wordt de UNESCO opgericht
19 december » Suske en Wiske, de stripreeks van Willy Vandersteen, verschijnt voor het eerst in de krant.
Dag van overlijden 12 oktober 1964
De temperatuur op 12 oktober 1964 lag tussen 2,9 °C en 10,3 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 3,6 uur zonneschijn (33%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
4 januari » In het tv-programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer wordt het onderdeel Beeldreligie uitgezonden. Met bijbelteksten wordt de verslaafde beeldbuiskijker een spiegel voorgehouden.
29 april » Huwelijk van prinses Irene met Carel Hugo van Bourbon-Parma in Rome. Na afloop worden zij door Paus Paulus VI in audiëntie ontvangen.
26 mei » De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) wordt opgericht.
4 juni » Benoeming van de Nederlander Johannes Willebrands, secretaris van het Secretariaat voor de Eenheid onder de Christenen, tot titulair bisschop van Mauriana.
6 juli » In Londen gaat de eerste Beatles-film A Hard Day's Night in première.
22 oktober » Aan Jean-Paul Sartre wordt de Nobelprijs voor literatuur toegekend, maar hij weigert deze in ontvangst te nemen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P19274.php : benaderd 30 april 2025), "Mary Eno Pinchot (1920-1964)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.