De temperatuur op 15 december 1870 lag rond de 7,8 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 94%. Bron: KNMI
Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
2 augustus » Feestelijke opening van 's werelds eerste metro, onder de Theems, nabij de Tower Bridge in Londen.
4 september » Keizer Napoleon III van Frankrijk wordt afgezet. De Derde Republiek wordt uitgeroepen.
20 september » De Inname van Rome beëindigt de Kerkelijke Staat.
27 september » Verheffing van het Apostolisch vicariaat Luxemburg tot Bisdom Luxemburg.
12 december » Joseph H. Rainey uit South Carolina wordt het eerste zwarte lid van het Amerikaans Congres.
Trouwdag 28 juli 1904
De temperatuur op 28 juli 1904 lag tussen 13,5 °C en 21,4 °C en was gemiddeld 17,2 °C. Er was 4,0 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
9 februari » Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten de Entente cordiale.
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
26 april » De Bell Telephone Company vestigt zich in Antwerpen.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
Dag van overlijden 10 februari 1951
De temperatuur op 10 februari 1951 lag tussen 2,1 °C en 8,0 °C en was gemiddeld 4,4 °C. Er was 1,9 uur zonneschijn (20%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
Van 15 maart 1951 tot 2 september 1952 was er in Nederland het kabinet Drees I met als eerste minister Dr. W. Drees (PvdA).
11 januari » Oprichting van de Rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Zuid-Afrika met vier aartsbisdommen en zestien bisdommen. Tot de kerkprovincies behoren ook Basutoland en Swaziland met elk een bisdom.
9 februari » Bij een oliebrand in de Koningin Wilhelminahaven te Vlaardingen vindt het zwaarste brandweerongeluk uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Vijf brandweerlieden komen om en een brandweerman raakt zwaargewond.
8 maart » Splitsing van het Apostolisch vicariaat van de Kleine Soenda-eilanden in Indonesië in de Apostolische Vicariaten Endeh, Larantuka en Ruteng.
18 april » Frankrijk, West-Duitsland, Italië en de Benelux vormen de EGKS of Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (zie ook Europese Unie).
8 september » Ondertekening van het Vredesverdrag van San Francisco door Japan en 48 andere landen.
2 oktober » De eerste Nederlandse televisiezender, Nederland 1, wordt gelanceerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P1902.php : benaderd 1 mei 2025), "Francis Gilman (1870-1951)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.