De temperatuur op 28 augustus 1914 lag tussen 14,6 °C en 24,4 °C en was gemiddeld 19,0 °C. Er was 9,3 uur zonneschijn (67%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
13 mei » Bisschopswijding van Laurentius Schrijnen, bisschop van Roermond.
15 juni » In Durrës (Albanië) sneuvelt de Nederlandse majoor Lodewijk Thomson tijdens een vredesmissie.
26 augustus » Begin van de Slag bij Tannenberg, het eerste Duitse succes tijdens de Eerste Wereldoorlog.
19 oktober » De Eerste Slag om Ieper breekt uit.
22 november » Brand van de Lakenhallen in Ieper.
Trouwdag 13 december 1950
De temperatuur op 13 december 1950 lag tussen -3,7 °C en 1,9 °C en was gemiddeld -0,7 °C. Er was 0,4 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Er was 3,6 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
3 januari » In Egypte behalen de Wafdisten bij de verkiezingen een grote overwinning. In het parlement verkrijgen zij 225 van de 319 zetels.
7 januari » Nederland en Frankrijk tekenen binnen het kader van het Vijfmogendhedenverdrag een verdrag van Sociale Verzekering.
26 januari » In New Delhi wordt de onafhankelijke republiek India uitgeroepen.
9 maart » IJsland treedt toe tot de Raad van Europa.
28 mei » Het Ghanees voetbalelftal speelt onder de naam Goudkust de eerste officiële interland en wint met 1-0 van Nigeria.
12 augustus » Encycliek Humani Generis van paus Pius XII over dwalingen die de fundamenten van de katholieke geloofsleer bedreigen.
Dag van overlijden 28 april 1989
De temperatuur op 28 april 1989 lag tussen -0.2 °C en 12,2 °C en was gemiddeld 6,0 °C. Er was 10,6 uur zonneschijn (72%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
23 maart » Stanley Pons en Martin Fleischmann maken bekend koude kernfusie te hebben gerealiseerd.
10 juni » Frankrijks beroemdste misdadiger Albert Spaggiari overlijdt.
22 juni » De twee grootste kemphanen in de Angolese burgeroorlog, president José Eduardo dos Santos en UNITA-leider Jonas Savimbi, schudden elkaar de hand tijdens vredesbesprekingen in Gbadolite, Zaïre en komen een bestand overeen. Het is de eerste keer sinds 1975 dat beiden elkaar spreken.
2 augustus » NASA bevestigt de ontdekking van nog drie manen rond Neptunus door de Voyager 2.
7 november » David Dinkins wordt gekozen als eerste zwarte burgemeester van New York.
26 november » De president van de Comoren, Achmed Abdallah, komt om het leven bij een aanval op het presidentiële paleis.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P18675.php : benaderd 2 mei 2025), "Grace Munn Amory (1914-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.