De temperatuur op 15 maart 1904 lag tussen -2 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (53%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
23 januari » De Noorse plaats Ålesund wordt verwoest door een brand.
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
29 juni » In Drenthe worden twee prehistorische veenlijken gevonden: het paar van Weerdinge.
5 november » De Engelse atleet Alfred Shrubb vestigt het werelduurrecord atletiek in Glasgow: in één uur tijd loopt hij 18742 m.
Trouwdag 21 mei 1927
De temperatuur op 21 mei 1927 lag tussen 8,9 °C en 15,9 °C en was gemiddeld 11,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 4,1 uur zonneschijn (26%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 februari » Oprichting van de Colombiaanse voetbalclub América de Cali.
13 juni » Op Fifth Avenue wordt een ticker-tape parade gehouden ter ere van Charles Lindbergh die enkele weken eerder de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan had uitgevoerd.
17 juli » De Luxemburgse wielrenner Nicolas Frantz wint de 21e editie van de Ronde van Frankrijk.
1 november » In Lima verliest het Peruviaans voetbalelftal de allereerste officiële interland uit de geschiedenis van het Zuid-Amerikaanse land met 4-0 van Uruguay.
2 december » De Ford Motor Company presenteert de Ford Model A.
14 december » Irak wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
Dag van overlijden 17 april 1948
De temperatuur op 17 april 1948 lag tussen 9,7 °C en 22,0 °C en was gemiddeld 15,2 °C. Er was 8,2 uur zonneschijn (59%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 3 juli 1946 tot 7 augustus 1948 was er in Nederland het kabinet Beel I met als eerste minister Dr. L.J.M. Beel (KVP).
Van 7 augustus 1948 tot 15 maart 1951 was er in Nederland het kabinet Drees - Van Schaik met als eerste ministers Dr. W. Drees (PvdA) en Mr. J.R.H. van Schaik (KVP).
30 januari » De Indiase pacifist en leider Mahatma Gandhi wordt vermoord door een hindoe-extremist.
10 maart » Jan Masaryk, de partijloze minister van Buitenlandse Zaken van Tsjecho-Slowakije wordt dood aangetroffen op de binnenplaats van het ministerie van buitenlandse zaken te Praag, hij is waarschijnlijk uit het raam van zijn kantoor in het ministerie geduwd.
31 maart » Het Amerikaanse congres keurt het Marshallplan goed.
14 mei » Oprichting van Roemeense voetbalclub Dinamo Boekarest.
25 mei » Andrew Moyer verkrijgt octrooi op zijn methode voor de massaproductie van penicilline.
23 december » De zeven ter dood veroordeelden van het Proces van Tokio worden door middel van ophanging ter dood gebracht in de gevangenis van Sugamo Prison in Ikebukuro.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Charles Olson, "Olson's Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/olsons-tree/P18445.php : benaderd 1 mei 2025), "Esther Bowes Stevens (1904-1948)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.